Anlık Bildirim

Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak kapatma kararı aldı: Şimdi ne olacak?

Rekabet Kurumu’nun Meta’ya yönelik aldığı geçici tedbir kararının ardından teknoloji devi Meta, Threads uygulamasını Türkiye’de geçici olarak kapatma kararı aldı.
Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak kapatma kararı aldı Tam Boyutta Gör
Rekabet Kurumu, geçtiğimiz ay Meta hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı aldığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada bu karar dolayısıyla 29 Nisan’dan itibaren Twitter'a rakip olarak geliştirdiği Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacaklarını duyurdu.

Threads, Türkiye’de kapatılıyor

Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacak. Bu tarihten itibaren Türkiye’deki kulalanıcılar uygulamayı kullanamayacak. Meta, Türkiye’de Threads’i kullanan herkesi 29 Nisan’dan önce Threads uygulamasında bu karar hakkında bilgilendirecek. Bu karar Türkiye’de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımını etkilemeyecek.

Bununla birlikte Türkiye’de Threads’i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek. Threads tekrar Türkiye’ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Ancak bu geri dönüş için bir tarih paylaşılmış değil. Ek olarak profillerini donduran kullanıcılar diledikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek.

Meta, Rekabet Kurumu’nun kararına itiraz edecek

Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak kapatma kararı aldı Tam Boyutta Gör
Meta tarafından yapılan açıklamada Rekabet Kurumu’nun almış olduğu geçici tedbir kararına katılmadıklarını bildirdi. Bununla birlikte şirket, Türkiye’deki tüm hukuki şartlara uyduklarını ve bu karara itiraz edeceklerini söyledi. Öte yandan Meta, geçici tedbir kararı nedeniyle Türkiye’de Threads’i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenekleri olmadığının da altını çiziyor.

Ne olmuştu?

Rekabet Kurumu, Meta hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verildiği açıklamıştı. Kurum tarafından verilen karara göre Meta’nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin; soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağı değerlendirilmişti.

Bu durumun, Meta’ya hizmet geliştirme amacıyla daha fazla kaynak ayırabilmesine imkân sağladığı ve rakiplerin reklam verenlere ve dolayısıyla finansal kaynaklara erişimini zorlaştırdığı, bu çerçevede Meta’nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu açıklanmıştı. Nihayetinde ise Rekabet Kurumu, Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi için geçici tedbir uygulanmasına karar vermiş ayrıca günlük 4.7 milyon TL para cezasını da hatırlatmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2058 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
instagram, rekabet kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim