Anlık Bildirim

Micron’un yeni SSD sürücüsü HDD katili olabilir

QLC NAND bellek modüllerini kullanan Micron 2400 SSD sürücüsü maliyet odaklı dizüstü ve masa üstü sistemlere geliyor. Böylece HDD sürücülerin hakim olduğu alanda rekabeti zorluyor.

Micron 2400 SSD Tam Boyutta Gör

Halen özellikle maliyet ve kapasite tarafında HDD ile boy ölçüşemeyen SSD dünyasında gelişmeler hızlı bir şekilde devam ediyor. Katman sayıları hızlı bir şekilde artarken haliyle kapasiteler de yoğunlaşıyor. Micron ilk 176 katmanlı SSD sürücüyü piyasaya sürüyor. 

Micron 176 katmanlı SSD sürücü

Micron firmasının bir süredir üzerinde çalıştığı 176 katmanlı Micron 2400 SSD sürücüsü 96 katmanlı belleklere göre yüzde 24 daha düşük okuma gecikmesi ve yüzde 33 daha iyi I/O performansı sunuyor. Sürücü QLC NAND yani hücre başına 4 bitlik veri kullanıyor. 

Micron 2400 SSD modeli okuma hızlarında 4.5GB/s, yazma hızlarında da 4GB/s seviyesine ulaşıyor. Rastgele okuma hızı 650K iken yazma hızı da 700K IOPS olarak belirlenmiş. Sürücü 512GB-1TB-2TB kapasitelerde sunulacak. Ayrıca ultra ince dizüstüler için de form faktörleri mevcut olacak. 

Uzmanlar QLC NAND teknolojisi ile HDD sürücülerin en güçlü olduğu alt seviye dizüstü ve masa üstü bilgisayar sınıfında hakimiyetini kaybedebileceğini düşünüyor. Özellikle rekabetçi fiyat etiketleri ile SSD üreticilerinin önemli bir avantajı olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim