Anlık Bildirim

Microsoft, 1.000 çalışanını işten çıkardı: HoloLens’e bir darbe daha

Yazılım devinin işten çıkarmaları devam ediyor. Microsoft'un yaklaşık 1.000 çalışanını işten çıkardığı aktarılırken işten çıkarılanlar arasında HoloLens ve Azure ekiplerinin olduğu söyleniyor.
Microsoft, 1.000 çalışanını işten çıkardı: HoloLens’e bir darbe d Tam Boyutta Gör
Microsoft’un işgücü optimizasyonu veya daha açık ifadeyle işten çıkarmaları devam ediyor. Microsoft tarafından da doğrulandığı üzere yazılım devinin, şirketin karma gerçeklik ekipleri de dahil olmak üzere toplamda 1.000'den fazla kişiyi işten çıkaracağı belirtiliyor. Microsoft, geçtiğimiz yıl 10.000 kişiyi işten çıkarmıştı.

Karma gerçekliğe bir darbe daha

Microsoft sözcüsünün açıklamalarına göre firma, karma gerçeklik organizasyonunu yeniden yapılandırıyor. Bilindiği üzere Microsoft, ABD Savunma Bakanlığı’na IVAS programı kapsamında askeri HoloLens başlıkları geliştiriyordu. Firma, IVAS’a tamamen bağlı olduklarını beyan ederken en son teknolojiyi sunmaya devam edeceklerini söylüyor. Microsoft, daha geniş karma gerçeklik donanım ekosistemine ulaşmak için W365'e yatırım yapmaya devam edeceğin, aynı zamanda HoloLens 2'yi satmaya devam edeceklerinin altını çiziyor.

Microsoft, geçtiğimiz yıl yaptığı dev işten çıkarma sırasında CEO Satya Nadella, şirketin donanım portföyünün değiştiğini söylemişti. O zamandan bu yana Microsoft, Activision-Blizzard'ı satın alma işlemini tamamladı, OpenAI ile yapay zekaya büyük yatırım yaptı ve yakın zamanda Qualcomm çipleriyle Copilot Plus PC markasını başlattı. Firmanın şimdiki işten çıkarmaları ağırlıklı olarak karma gerçeklik birimi tarafında olsa da Azure tarafında da birkaç yüz kişi ile yollar ayrılıyor.

Microsoft’un karma gerçeklik yatırımları görünüşe göre oldukça sınırlandırılmış durumda. HoloLens 2, büyük umutlarla ve gelecek argümanlarıyla 2019 yılında piyasaya sürülmüştü. Evet, firma halen bunları satacağını söylüyor ancak hiçbir söylemlerinde yeni bir versiyonun geleceğinden söz edilmiyor. Hatta yazılım devi bundan birkaç ay önce Windows Mixed Reality'yi kullanımdan da kaldırmıştı. Geçtiğimiz yılın başında ise sanal gerçeklik ve HoloLens’in arkasındaki neredeyse tüm ekipleri işten çıkarılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim