Anlık Bildirim

Microsoft, Amazon ve Google bazı büyük çaplı oyun stüdyolarını satın almak istiyor

Microsoft, Amazon ve Google gibi teknoloji devleri olan isimler bazı büyük oyun stüdyolarını almak istiyor gibi duruyor. Sony, Facebook ve EA'nin de bazı stüdyoları almak istediği söyleniyor.

Microsoft, Amazon ve Google bazı büyük çaplı oyun stüdyolarını satın almak istiyor

Geçtiğimiz yılın en büyük haberlerinden biri de Microsoft'un Bethesda'nın bağlı olduğu stüdyo Zenimax'ı satın almasıydı. Ancak çıkan son söylenti diğer büyük şirketlerin de bu tarz satın alımları kovaladığını gösteriyor.

Gazeteci Brad Sams, geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden bazı söylentilerden bahsetti. Söylediğine göre Amazon, Google ve Microsoft'un bazı büyük çaplı oyun stüdyolarını almak istediğini belirtti. Spesifik olarak isim vermese de üç ismin şu anda hedef olduğunu söyledi. 

Microsoft'un zaten oyun stüdyosu almak istediği bilinen bir gerçekti ancak görünen o ki bu yarışta Amazon ve Google da bulunuyor. Hatta Brad Sams'in belirttiğine göre yalnızca bu isimler değil ayrıca Facebook, Sony ve Electronic Arts da oyun stüdyosu almayı düşünüyor. Yine Electronic Arts da geçtiğimiz haftalarda F1 ve Dirt gibi yarış oyunlarının geliştiricisi olan Codemasters'ı satın almıştı.

Facebook, Sony ve Electronic Arts, diğer isimler kadar hırslı bir yaklaşım sergilemiyormuş ancak Amazon, Google ve Microsoft'un en az Bethesda satın alımının yarattığı etkiyi yaratacak stüdyoları almaya çalıştığı söyleniyor. Bahsi geçen videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim