Anlık Bildirim

Microsoft, Apple'ı geçerek ABD'nin en değerli şirketi olmak üzere

Microsoft, ABD'deki en değerli şirket unvanını yeniden kazanmaya yaklaşıyor. Piyasa gözlemcileri, Redmond merkezli şirketin, Apple'dan başka bir rakibi olmadığını belirtiyor.
Microsoft, Apple'ı geçerek ABD'nin en değerli şirketi olmak üzere Tam Boyutta Gör
MarketWatch'a göre Microsoft'un piyasa değerinin şu anda 2,73 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor; bu rakam Apple'ın 2,83 trilyon dolarlık piyasa değerinden yaklaşık 100 milyar dolar daha az.

İki şirket arasındaki piyasa değeri farkı 22 Kasım 2021 itibarıyla o kadar küçük değildi. 2023 yılında Microsoft'un hisseleri %57 artarken, Apple'ın hisseleri %47 arttı. Ayrıca, Microsoft hisseleri 2024'ün başlarında daha az değer kaybetti. Microsoft'un hisse senedi fiyatlarındaki artış, şirketin bulut hizmetleri işi Azure'u güçlendiren kurumsal harcamalardaki küresel artışın bir sonucu. Microsoft'un bu iş kolu, yazılım devinin geçen yıl ürünlerine entegre ettiği yapay zeka tabanlı teknolojilerin popülaritesindeki hızlı artıştan da faydalandı.

2024 yılında Apple'ı sert bir rekabet bekliyor

Yapay zeka teknolojileri, Microsoft'un bu segmentteki ana rakiplerinden biri olan Alphabet'in bir parçası olan Google'ı geçmesine yardımcı oldu. Yazılım devinin yapay zeka ve diğer ileri teknoloji işletmeleri bu yıl büyük bir sınavdan geçecek çünkü şirketin müşterilerinin yapay zeka algoritmalarını geliştirmek ve yeni yazılım ürünleri çıkarmak için ödeme yapmaya devam edip etmeyeceğini söylemek zor.

Microsoft, Apple'ı geçerek ABD'nin en değerli şirketi olmak üzere Tam Boyutta Gör
Apple'a gelince, şirketin işleri son çeyreklerde hızlı bir şekilde büyümüyor. Buna ek olarak Apple, Çin pazarında artan rekabet ve tüketici harcamalarını etkileyen genel makroekonomik baskılarla karşı karşıya. Sonuç olarak, Cupertino merkezli bilişim devinin geliri geçen yılın dört çeyreğinde de yıldan yıla düşüş gösterdi. Analistler Apple'ın 2024 yılında akıllı telefon pazarında daha da sert bir rekabetle karşılaşabileceğine inanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3149 kez okundu.
9 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim