Anlık Bildirim

Microsoft'u 10 milyon dolardan fazla dolandırdı

26 yaşında Microsoft'un E-ticaret departmanında çalışan yazılım mühendisi Microsoft'un web sitesinde bulduğu bir yazılım açığı ile şirketi 10 milyon dolardan fazla dolandırdı.

Tarihin en büyük XBOX dolandırıcılığı geçtiğimiz günlerde yaşandı. 26 yaşındaki yazılım mühendisi Microsoft'un web sitesinde büyük bir açık buldu ve eski eski tarz bir dolandırıcılığa imza attı. Microsoft'un sitesinde sınırsız sayıda hediye çeki çıktısı alabildiğini fark eden genç 10 milyon dolardan daha fazla değere sahip olan hediye kartlarının çıktısını aldı ve bunları nakite çevirmek için modern teknolojiyi kullandı.

Microsoft'un sitesinden sınırsız olarak hediye çeki bastırabildiğini fark eden genç yazılımcı bu hediye çeklerini Paxful.com isimli siteye kripto para karşılığında sattı. Microsoft hediye çeklerini bitcoin'e çeviren genç daha sonra parayı alt coinlere çevirerek akladı ve harcamalarına başladı.

Microsoft çalışanı kendi şirketini dolandırdı Tam Boyutta Gör

Microsoft bu durumu bir hacker saldırısı sandı

Yaşanan durumun bir süre sonra farkına varan Microsoft yetkilileri başlarda bu durumun üst düzey yetenekli bir hacker saldırısı olduğunu zannetti. Bu durumu doğrulamak için yaptıkları testlerde durumun farklı olduğu anlaşıldı.

Yatlar, özel deniz uçaklar, lüks arabalar ve evler alan ve bu satın alma işlemlerini kripto para gelirlerine bağlayan genç gerçek hayatta yaptığı hatalar sebebiyle yakalandı. Daha önceden Microsoft sitesinden hediye çeki bastırmak için kullandığı bilgisayar ve iş bilgisayarları üzerinden alışveriş yapan şahıs kendi evine sipariş ettiği eski ürünler sayesinde yakalandı. Genç yazılımcı bu bilgisayarlardan sisteme defalarca giriş yapmasaydı çaldığı Microsoft hediye çeklerini kripto paraya çevirme ve bu sistem üzerinden para aklama tezgahı sayesinde belki de hiç yakalanamayacaktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17380 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim