Anlık Bildirim

Microsoft, kullanıcıları agresif bir şekilde Windows 11'e geçmeye zorluyor

Microsoft, Windows 10'dan 11'e yükseltmeyi daha agresif bir şekilde zorlamaya başladı. Yazılım devi bu kez kullanıcıların karşısına yeni bir tam ekran bildirim ile çıktı.
Microsoft kullanıcıları Windows 11'e geçmeye zorluyor Tam Boyutta Gör
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını işletim sisteminin daha yeni sürümüne yükseltmeye zorlama kampanyasını oldukça aktif şekilde sürdürüyor. Şirket bu kez Windows 11'e ücretsiz olarak yükseltmeyi teklif eden bir tam ekran bildirim göstermeye başladı.

Ancak bu kez şirketin agresif çağrıları kullanıcılardan eleştiri aldı. Özellikle yükseltme teklifini reddetme sürecinin aşırı karmaşık olduğundan şikeyet ediliyor. Öyle ki söz konusu bildirim ekranını kapatmak isterken yanlışlıkla Windows 11'e geçmeyi kabul edebilirsiniz.

Microsoft kullanıcıları Windows 11'e geçmeye zorluyor Tam Boyutta Gör

Windows 10'da kal tuşu geri planda

Yazılım devinin Windows 10 kullanıcılarına sunduğu yükseltme teklifinde anında ve planlı olmak üzere iki kurulum seçeneği mevcut. Yükseltmeyi reddetme seçeneği de var ancak bu kısım ekranın altında küçük bir şekilde kendine yer buluyor. Yani gözden kaçacak şekilde arka plana atılmış.

Windows 11'e yükseltme yapmadan tam ekran bildirimi kapatmak için dört adımdan geçmek gerekiyor. Ancak bu şekilde tam ekran bildirimden kurtulabiliyorsunuz. Microsoft temsilcileri ise güncelleme sürecinin kullanıcılara en son özellikleri ve güvenlik iyileştirmelerini sağlamak için gerekli olduğunu söyleyerek kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6051 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim