Anlık Bildirim

Microsoft, Xbox Game Pass'in oyun satışlarını alt üst ettiğini kabul etti

Game Pass aboneleri, platformdaki istedikleri oyunu oynayabiliyor olsa da görünüşe göre bu durum, Microsoft tersini düşünse de oyun satışları için pek faydalı değil.
Microsoft: Xbox Game Pass oyun satışlarını alt üst etti Tam Boyutta Gör
Microsoft, bir süredir Game Pass’in normal oyun satışlarını artırdığını düşünüyordu. Ancak yayınlanan son raporda Microsoft, oyunları Xbox Game Pass abonelik hizmetine koymanın temel satışlarda belirgin bir düşüşe yol açtığını kabul etti.

Xbox Game Pass, oyun satışlarını düşürüyor

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), Microsoft'un Activision'ı satın almasının Birleşik Krallık'taki oyunculara zarar verebileceği konusunda geçici bir sonuca varmıştı. Hükümet gözlemcileri özellikle daha yüksek fiyatlar, daha az seçenek ve daha az yenilik potansiyeline değinerek anlaşmanın olumsuz yanlarını ortaya koydu. CMA tarafından oluşturulan raporda ise Game Pass için önemli bilgiler ortaya çıktı.

Microsoft: Xbox Game Pass oyun satışlarını alt üst etti Tam Boyutta Gör
277 sayfalık belgede Microsoft, Game Pass'e eklenmesinden sonraki on iki ay boyunca temel oyun satışlarında ciddi düşüş yaşandığını ifade ediyor. Esasında bu korelasyon oldukça mantıklı zira bir oyun Game Pass’te varsa oyuncular genellikle oyunun tam sürümünü gidip satın almıyor. Ancak Microsoft, 2018’de bunun tam tersini düşünüyordu.

2018'de yapılan bir röportajda Xbox patronu Phil Spencer, Game Pass'te oyunlara sahip olmanın oyun satışlarını iyileştirdiğini söylemişti. Öte yandan Microsoft'un Activision'ı satın alması düzenleyici kuruluşlar tarafından inceleme altında. Hem ABD, hem de Avrupa tarafında bu satın alım planı yoğun bir şekilde inceleniyor. Son durumu yorumlayacak olursak, Microsoft/Activision anlaşması en iyi ihtimalle sallantıda diyebiliriz. CMA, nihai kararını vermemiş olsa da taraflara satın almayı iptal etmeleri tavsiye edilecek gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15274 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim