Anlık Bildirim

Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi

MİLGEM kapsamında üretilen ve inşa faaliyetlerine ise 3 Temmuz 2017’de başlanan İ sınıfı fırkateyn TCG İStanbul, suya indirildi. Gemi, Eylül 2023'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.

Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi Tam Boyutta Gör

MİLGEM (Milli Gemi) projesinde üretilen ada sınıfı korvetin ardından beşinci gemi olan ve İ sınıfı fırkateynlerin ise ilki olan TCG İstanbul denize indirildi. 23 Ocak tarihinde denize indirilen gemi TM ana yükleniciliğinde, İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edildi. İ Sınıfı Fırkateyn projesinde, ilk geminin tasarım ve inşasının İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nca yapılmasına yönelik karar, 30 Haziran 2015 tarihinde alınmıştı. TCG İstanbul’un inşa faaliyetlerine ise 3 Temmuz 2017’de başlanmıştı.

TCG İstanbul’un Mayıs 2022’de liman kabul testleri, 2023 Ocak’ta seyir kabul testleri tamamlandıktan sonra Eylül 2023'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek. TCG İstanbul, MİLGEM projesinin ilk dört gemisi ADA sınıfı korvetlere kıyasla çok daha farklı kabiliyetlere, büyük boyutlara ve daha yüksek deplasmana (yüzen bir geminin taşırdığı suyun kütlesi) sahip. TCG İstanbul, 113 metre uzunluğa ve 14.4 metre genişliğe sahip.

Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi Tam Boyutta Gör

TCG İstanbul’un seyir sistemleri, muhabere sistemleri, radar sistemleri, silah sistemleri, sualtı sistemleri, elektronik harp sistemleri ve elektro-optik sistemlerinin tedarikinden Aselsan sorumlu. ADA sınıfı korvetlere kıyasla çok daha gelişmiş hava savunma sistemleri ile donatılan İ sınıfı fırkateynler, milli olarak geliştirilmeye devam eden, ADA sınıflarında bulunmayan ve geminin satıhtan havaya güdümlü mermi atmasını sağlayan Dikey Atım Sistemi’ne ev sahipliği yapacak. Alçak irtifa namlulu hava savunma sistemi KORKUT’un deniz versiyonu olan GÖKDENİZ’i de yine İ sınıfı fırkateynlerde göreceğiz. ATMACA satıhtan satıha güdümlü mermiler fırkateynlerin vurucu güçlerinden bir diğeri.

Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi Tam Boyutta Gör

İ Sınıfı fırkateynlerin savunma sistemleri yukarıdakilerle sınırlı değil. Su üstü hedefleri ile kara hedeflerine atış yapabilen bir adet 76 mm’lik baştopu ile 2 adet 25 mm’lik uzaktan komutalı silah sistemi, İ sınıfı fırkateynleri güçlü kılan diğer silah sistemlerinden. İ sınıfı fırkateynlerde 123 personel görev yapacak ve gemide bir adet Sea Hawk helikopteri bulunacak.

Aynı törende, Pakistan için inşa edilmekte olan ADA sınıfı korvetlerden 3’üncüsüne ait ilk kaynağın da yapıldığını belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11224 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
milgem, i sınıfı fırkateyn ve Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim