Anlık Bildirim

Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor

Hemen her evde sıklıkla rastlanabilen termosifonların bir tür enerji depolama çözümü olarak kullanılabilir olması ve bunun onbinlerce hanede kendine  yer bulması nasıl olurdu?

Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor Tam Boyutta Gör

Yenilenebilir kaynaklara geçmek hem her ülkenin ekonomisine ciddi katkı sağlamakta hem de dünyayı karbon salınımından korumakta. Ancak bu konudaki en yeşil çözümlerden olan rüzgar ve güneş ne yazık ki hiç stabil kaynaklar değil. Hatta ülkemizdeki hidro kaynaklar bile su kıtlığından zaman zaman çalışmamakta.

Elektrik de anında tüketilmesi gereken bir çıktı olduğundan burada çelişkiler taşıyan ciddi bir zorluk başlıyor. Enerji temin eden şebekeler mecburen ihtiyaç durumunda anında devreye girebilen doğalgaz santrallerine ya da daha kötüsü kömür santrallerine mecbur kalıyor.

Enerji depolama tesisleri ise halen çok pahalı ve ekonomik getirisi az olduğundan çok kullanılamayn bir çözüm durumunda. Mixergy ise buna çok basit bir çözüm sunmuş olabilir.

Firma, evlerimizde de sıkça kendine yer bulan termosifonun çok daha ekonomiği ve aynı zamanda çevrecisi olmayı başarmış bir ürün ortaya koyuyor. İngiltere’de satılan bu çözümün çalışma prensibi şebekenin saatlik fiyat vermesinden yararlanıyor. İngiltere, yenilebilir enerji kaynaklarının dengesizliğinden dolayı saatlik negatif fiyat bile verebilen bir ülke durumunda. Yani elektrik tükettiğiniz için üstüne para bile alıyorsunuz.

Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor Tam Boyutta Gör

Bunu farkeden Mixergy, akıllı bir sistem yaparak ve suyu üstten ısıtarak müthiş bir çözüm geliştirmiş. Üstte duran sıcak suyun alttaki soğuk suyla karışmadığı prensibini kullanarak ısıtmayı üstten yapmakta ve tankın sadece bir kısmını sadece sıcak suyla doldurabilmekte. Böylece enerjinin düşük olduğu veya negatif olduğu saatlerde tüketerek gün içersinde kullanacağınız suyu hazır tutabiliyor.

Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor Tam Boyutta Gör

Teknolojik olsun diye bunu tahmin eden bir yapay zeka özelliğine, telefon üzerinden ne kadar suyun olduğunu belirten bir uygulamaya ve Alexa, Google Asistan desteklerine sahip. Basit gibi görünse de ülke çapında on binlerce hanede veya iş yerinde kullanıldığı senaryoda şebeke ve ülke için çok ciddi bir enerji depolama imkanı sunulmuş oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim