Anlık Bildirim

MKE’nin paletli zırhlı hibrit aracı ilk kez sergilendi

MKE tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri ve modern orduların ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen hibrit tahrik sistemli, paletli ve zırhlı uharebe aracı DAĞHAN H-620 ilk kez sergilendi.

MKE DAĞHAN H-620 ilk kez sergilendi Tam Boyutta Gör

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından geliştirilen hibrit tahrik sistemli zırhlı muhabere aracı DAĞHAN H-620 ilk kez sergilendi. MKE DAĞHAN H-620 hibrit tahrik sistemi ile dikkat çekiyor.

Hibrit tahrik sistemi sayesinde klasik içten yanmalı motorlara kıyasla daha düşük kızılötesi iz bırakan ve sessiz hareket imkanı elde ediliyor. 18-20 ton sınıfındaki bu aracın üzerine 20-40 milimetre uzaktan komutalı silah sistemi entegre edilebiliyor.

MKE DAĞHAN H-620 ilk kez sergilendi Tam Boyutta Gör

DAĞHAN H-620’nin öne çıkan özelliklerini açıklayan MKE Anonim Şirketi AR-GE Mühendisi Seyfettin Topaloğlu, şunları söyledi:

“Hem ZMA hem ZPT araçlarının karışımı bir araç diyebiliriz. 18-20 ton sınıf aralığında bir araç. Hem personel taşıyabiliyor hem de üzerindeki silah sistemleriyle muharebe yapabiliyor. Bu yüzden aslında kompakt bir araç oldu. Şu an kendi envanterimizde elektrikli bir araç yok. Bu araç o yüzden güzel bir teknoloji olacak kuvvetimiz için. Üzerindeki pil paketleriyle ve jeneratör desteğiyle beraber 830 kilometreye kadar menzile sahip. Bu aracımızın testleri yeni tamamlandı. Bütün sürüş testlerini ve atış testlerini başarıyla geçti. Sergiye test parkurundan geldi diyebiliriz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim