Anlık Bildirim

MasterCard'ın selfie ile ödeme yöntemi hayata geçiriliyor

MasterCard’ın birkaç ay önce görücüye çıkardığı "Selfie Pay", yani selfie ile ödeme yapılabilen yeni servisi test sürecinin ardından Avrupa’daki birçok ülkede hayata geçiriliyor.
Şifre girme ve parmak izi gibi çeşitli ödeme yöntemlerine bir yenisini ekleyen MasterCard, "Identity Check" adı verilen ve gelişmiş kimlik doğrulama imkanı sağlayan yeni ödeme yöntemini Avrupa pazarında kullanmaya hazırlanıyor.
Uygulamanın çalışma mantığı oldukça basit. Öncelikle yüzünüzün dijital bir haritasını çıkartan MasterCard, ödeme yapacağınız zaman sizden ön kamerayı açarak selfie moduna geçmenizi istiyor. Sunucularda depolanan bilgiyle yüzünüzü eşleştiren akıllı algoritma, ek güvenlik önlemi olarak her işlem öncesinde göz kırpmanızı söyleyerek gerçek bir insan olduğunuzu kanıtlamanızı bekliyor.
Böylelikle şifre girme ya da parmak izi okutma derdinden kurtaran yeni uygulamayla ödemeler çok daha hızlı, zahmetsiz ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. İlgili yeniliğin Amerika, Hollanda ve Kanada’da gerçekleştirilen test sürecinin sonunda Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, Macaristan ve Norveç’te hayata geçirildiği duyuruldu. Önümüzdeki yıl ise tüm dünyada selfie ile ödeme yapabilmek mümkün olacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim