Anlık Bildirim

Çinli firma tam grafik çekirdeği çalışmalarına başladığını duyurdu

Moore Threads firması Çin’de yıldızı yeni parlayanlardan. Önemli yatırımlar alan firma baştan sona grafik çekirdeği tasarımını yerli imkânlarla geliştirmeye başladığını duyurdu.

Moore Threads

Ağır ABD ambargolarına rağmen Çin’in yonga tasarımı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Xindong Fenghua firmasından sonra Moore Threads firması da tam grafik çekirdeği çalışmalarına başladığını duyurdu. 

Moore Threads geliyor

Moore Threads aslında ilginç bir firma. Ekim 2020 yılında kurulan firma Nvidia’dan pek çok önemli mühendisi transfer etmiş. Microsoft, Intel, ARM gibi firmalardan da kadrosunu tamamlamış. Sadece 1 yılda yerli kaynaklarla grafik teknolojileri üretecek seviyeye gelmiş. Son yatırım turunda 313 milyon dolarlık fon toplamış. Firmanın amacı her iki yılda bir devam eden izlek birimlerini ikiye katlamak. 

Moore Threads tarafından geliştirilen grafik teknolojileri 3D grafik hızlandırma, yapay zekâ işlemleri, yüksek performanslı paralel işlem ve üst seviye video kodekleri için hızlandırma gibi önemli iş yüklerinde kullanılacak. Firma grafik birimi üretiminin her aşaması hakkında en iyi tecrübeye sahip olduklarını belirtiyor. 

Moore Threads ve diğer Çinli girişimler grafik teknolojileri konusunda ne kadar başarılı olacak şimdilik bilemiyoruz. Daha çok kurumlara yönelik ve Çin sınırları içerisinde kalacağı için gerçek anlamda bir karşılaştırma yapmak da mümkün olmayabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim