Anlık Bildirim

Mulan filmine Doğu Türkistan eleştirileri büyüyor

Bazı sahneleri Sincan eyaletinde çekilen ve Uygur Türklerini toplama kamplarına alan eyalet yönetimlerine teşekkür eden Mulan filmine boykot çağrısı yapılıyor.

Mulan filmine Doğu Türkistan eleştirileri büyüyor Tam Boyutta Gör

Disney’in yılın en büyük yapımlarından birisi olarak tanıtılan ancak pandemi nedeniyle geniş bir salon imkanı bulamadığı için Disney+ hizmetinde gösterime giren Mulan filmi eleştirilerin odağına yerleşti.

Tel tel dökülüyor

Geçtiğimiz haftalarda Mulan filminin başrolündeki Çinli aktör Liu Yifei’nin Hong Kong protestolarını eleştirmesi ve şiddet uygulayan güvenlik güçlerini destekleyici açıklamalar yapması boykot çağrılarına sebep olmuştu.

Bu kez Mulan filminin sonunda geçen teşekkür metinlerinde Sincan Uygur Otonom Bölge komitesinin adının yer alması eleştiri oklarının hedefi oldu. Bu komite Uygur Türklerinin zulüm gördüğü ve beyin yıkama faaliyetlerinin yapıldığı kampları yöneten ve propagandasını yapan ekip olarak biliniyor.

Mulan filmi Çin’in bazı bölgelerinde çekilmişti ve bunlar arasında Sincan Özerk Bölgesi de yer alıyor. Aslında tartışmalar ta o zamanlara dayanıyor. Gerek Dünya Uygur Kongresi, gerek Shawn Zhang gibi aktivistler film çekimi esnasında zulüm görmeye devam eden Uygur Türklerini görmezden gelen Disney’e tepki göstermişti. Sosyal medyada filmin boykot edilmesi ile ilgili çağrılar yineleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim