Anlık Bildirim

NAND bellek fiyatlarında beklenmedik artış ihtimali

Önce Samsung’un bellek üretim tesislerinde milyonlarca dolarlık zarara yol açan elektrik kesintisi haberi, şimdi ise NAND hammadde arzında sıkıntı haberi endişeye yol açtı

NAND bellek fiyatlarında beklenmedik artış ihtimali Tam Boyutta Gör

Son dönemde DRAM ve NAND bellek fiyatlarında yüksek arza bağlı olarak yaşanan fiyat düşüşü tüketicileri oldukça sevindirmişti. Ne var ki bu yıldan itibaren analizler yavaş yavaş fiyat ortalamalarında yükselişe işaret ediyor.

Kötü haber geldi

Kısa süre önce DRAM fiyatlarında stoklara bağlı olarak bir yükseliş yaşanabileceği ve bunun ekran kartlarına yansıyacağı gündeme gelmişti. Şimdi ise NAND bellek fiyatlarında da bir artış gözlemlenebileceği ifade ediliyor.

Sektör kaynaklarına göre SK Hynix, Micron, Samsung gibi devler bu yıl NAND bellek fiyatlarında yüzde 40’a varan artışlar olabileceğini hesaba katıyor. Bunun bir sebebi Samsung’un geçtiğimiz hafta üretim tesislerinde yaşadığı elektrik kesintisi nedeniyle milyonlarca dolarlık DRAM ve NAND bellek modülünün heba olması.

Diğer bir sebep ise NAND bellek üretiminde kullanılan bazı bileşenlerin arzında yetersizlik ortaya çıkmaya başlaması. Bu da haliyle NAND bellek üretiminin hammaddeye dayalı bir kısıtlamaya gitmesine sebep olacak.

Bunlar henüz tahmin niteliğinde ve yıl içerisinde NAND bellek üreticilerinin yapacakları hamleler fiyat ortalamasında etkili olacaktır. Bununla birlikte düşük fiyat ortalamalarının gelir tablolarına olumsuz yansıdığı ve üreticileri pek memnun etmediği de bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10984 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nand, nand prices ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim