Anlık Bildirim

NASA'nın AIM misyonu, batarya kaynaklı sorunlardan dolayı sona erdi

NASA'nın birkaç gün önce yaptığı basın açıklamasına göre uzayda geçen 15 yılın ardından AIM misyonu, teknik arızalar sebebiyle sona erdirildi. İşte detaylar:   
NASA AIM misyonu batarya kaynaklı sorunlardan dolayı sona erdi Tam Boyutta Gör
NASA, bazen fosilleşmiş bulutlar olarak da bilinen gece parlayan bulutları incelemek için 2007'de AIM görevini başlattı. AIM uzay aracı, gezegen yüzeyinin yaklaşık 500 km yukarısında bulunan gözlem noktasından bilim insanları için paha biçilmez veriler topladı. Ancak yakın bir zamanda NASA, basın açıklamasında AIM misyonunu bitirdiğini açıkladı.

AIM uzay aracı, artık bilinmezlikte süzülüyor

NASA AIM misyonu batarya kaynaklı sorunlardan dolayı sona erdi Tam Boyutta Gör
Başlangıçta iki yıllık bir görev için 2007'de üretilen AIM uzay aracı sayesinde toplanan veriler, insan kaynaklı iklim değişikliğinden kaynaklanan metan emisyonlarının gece ölümlerine neden olduğunu bulan yakın tarihli bir 2018 çalışması da dahil olmak üzere 379 bilimsel çalışmaya yardımcı oldu. 

Ancak ilk olarak 2019'da başlayan batarya sorunları NASA tarafından bir şekilde çözülse de yakın bir zamanda batarya sorunu yeniden yaşandı. Bu yüzden NASA, AIM misyonunu sona erdirdi. NASA'ya artık yanıt vermeyen AIM için her ihtimale karşı AIM ekibi, uzay aracının yeniden başlayıp bir sinyal iletebilmesi durumunda AIM'in iletişimini iki hafta boyunca izlemeye devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim