Anlık Bildirim

James Webb Teleskobu’nun fırlatılış tarihi ertelendi

NASA, merakla beklenen James Webb Uzay Teleskobu’nun fırlatılış tarihinin Fransız Guyana’sında meydana gelen bir olay nedeniyle 22 Aralık 2022’ye ertelendiğini duyurdu.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamalara göre James Webb Uzay Teleskobu’nun fırlatılış tarihi yine ertelendi. Daha önce 18 Aralık’ta yapılması planlanan fırlatılışın 22 Aralık’tan önce yapılmayacağı duyuruldu.            

James Webb Teleskobu Tam Boyutta Gör

Pazartesi günü yapılan açıklamalarda ertelenmenin Fransız Guyanası’nda bulunan fırlatma tesisinde gerçekleşen bir olay yüzünden olduğu ifade edildi. NASA’ya göre kaza, teleskop Ariana 5 roketine takılmaya çalışırken gerçekleşti. Bununla ilgili açıklamalarda, “Webb Teleskobu’nu fırlatma aracına sabitleyen bir bandın aniden yerinden çıkarak salınması, teleskopta büyük bir titreşime yol açtı” ifadeleri kullanıldı.

Yetkililer, olay sırasında James Webb Uzay Teleskobu’nun zarar görüp görmediğini araştırdıklarını aktardı ve hafta sonuna kadar durum hakkında açıklamalar yapılacağını söyledi.

13.5 milyar yıl önce oluşan yıldızları tespit edebilir

Daha önce birçok kez ertelenen James Webb Teleskobu’nun fırlatılışı merakla bekleniyor. Bilim insanları bu teleskobun; 13.5 milyar yıl önce, yani Bing Bang’ten birkaç yüz milyon yıl sonra oluşan yıldızlar ve galaksiler hakkında veriler sağlamasını ve evren hakkında ‘çığır açıcı’ keşiflere imza atmasını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8592 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
james webb uzay teleskobu, nasa ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim