Anlık Bildirim

NASA: Uzaylıları keşfettiğimizde bir planımız olmalı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) bulunan üst düzey bilim insanları, insan ırkının uzaylılarla karşılaşma ihtimaline karşı bir planı olması gerektiğini açıkladı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) bulunan üst düzey bilim insanlarının bilim dünyasına önemli bir mesajı var. Bilim insanlarına göre ‘eğer’ uzaylıların varlığını keşfedersek bu durumda ne yapacağımıza dair bir planımızın olması gerekiyor.

James Green Tam Boyutta Gör

NASA’nın baş bilim insanı James Green’ın baş yazarlığını yaptığı Nature dergisinde yayınlanan yeni bir makale, uzaylılar hakkındaki araştırmaların yanıltıcı olmayan bir şekilde raporlanması hakkında araştırmacılara çağrıda bulundu. Çalışmanın yazarları, dünya dışı varlıklarla iletişime geçilmesi hâlinde halkın nasıl bilgilendirileceği, neler yapacağı konusunda planların oluşturulması gerektiğinin altını çizdi:

“Uzayda yaşam bulma hedeflerimize gittikçe daha da yoğunlaşıyoruz. Eğer böyle bir şey mümkün olursa bu kanıtların insanlara nasıl aktarılacağı konusunda bir plan yapmamız kesinlikle gerekiyor.”

Green ve diğer yazarlara göre keşfedilebilecek herhangi bir kanıtın değerlendirilmesi ve halka duyurulması için ‘CoLD’ isimli yedi aşamalı bir ölçekten geçmesi gerekiyor. Biyolojik moleküller gibi yaşam imzalarının keşfedilmesi, Dünya ile alakası olmadığının bulunması, bağımsız bir biyolojik imzaya sahip olmaması gibi şartlar bu aşamalar arasında yer alıyor. Uzmanlara göre bu aşamaların hepsi doğrulandığında halka uzaylı yaşamı hakkında bilgi vermek doğru olacaktır.

CoLD ölçeği

Green bununla ilgili, “Bu ölçek bize Dünya dışı yaşamı aramada yardımlar sağlayacaktır ve aradığımız kanıtlarda nelere bakmamız gerektiğini gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Buna ek olarak da bilim insanları, NASA’nın James Webb Teleskobu’nun ve Mars’a gönderilen Perseverance Rover’ın dünya dışı yaşam hakkında er ya da geç önemli bilgileri bize sağlayacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6765 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, uzaylılar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim