Anlık Bildirim

Nokia telefon satışlarıyla ilgili rakamlar yayınlandı

HMD Global, Nokia gibi önemli bir marka altında akıllı telefon satmasına rağmen rekabete ayak uydurmakta zorlanıyor. Counterpoint'in son raporu şirketin satış performansına ışık tuttu.

Nokia telefon satışları ne durumda? Tam Boyutta Gör

Pazar araştırması şirketi Counterpoint, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Nokia akıllı telefon satışlarıyla ilgili verileri yayınladı. Ocak-Mart aylarını kapsayan dilimde yaklaşık 13 milyon Nokia telefon sevkiyatı yapıldı.

Paylaşılan bilgilere göre HMD Global, 2021'in ilk çeyreğinde 2 milyon adet Nokia akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 1.7 milyon seviyesindeydi. Neredeyse %18'lik bir artış söz konusu. Akıllı telefon sevkiyatındaki büyümenin itici güçleri Afrika ve Avrupa'nın bazı bölgeleri oldu.

Nokia telefon satışları ne durumda? Tam Boyutta Gör

Tuşlu telefon satışları çok daha iyi

Araştırmacılar, Nokia'nın geleneksel tuşlu telefon satışlarının ilk çeyrekte daha da başarılı olduğunu belirtiyor. Söz konusu dilimde 11 milyon adet tuşlu telefon satışı yapıldı. 2020 yılının ilk çeyreğinde 8.6 milyondu.

Nokia telefon satışları ne durumda? Tam Boyutta Gör

Bu rakamlar Nokia'yı en büyük cep telefonu firmaları listesinde 11'inci, akıllı telefon üreticileri listesinde 18'inci sıraya yerleştiriyor. Şirket tuşlu telefon pazarında ise 3'üncü sırada.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim