Anlık Bildirim

Nvidia, RTX 4090 16 pin adaptör fiyaskosuna yanıt verdi: “Raporları incelemeye devam ediyoruz”

Nvidia’nın amiral gemisi RTX 4090 kartının, 16 pin 12VHPWR güç bağlantı konektörlerinde erime ve yanma sorunları yaşanıyor. Firma halen daha raporları incelediklerini belirtiyor.
Nvidia’dan eriyen RTX 4090 güç bağlantısı hakkında yeni açıklama Tam Boyutta Gör
Nvidia, GeForce RTX 4090'daki 16 pinli adaptör erimeleriyle ilgili olarak KitGuru'ya bir açıklamada bulundu. Ne yazık ki, herkesin umduğu açıklama bu değil. Yonga üreticisi, hala 16 pinli güç adaptörü arızalarını araştırdığını ve paylaşacak yeni bilgilerin olmadığını bildirdi.

İlk GeForce RTX 4090 olaylarının bildirilmesinden bu yana birkaç hafta geçti ve Nvidia'nın hala bir çözümü yok. GeForce RTX 4090 sahiplerinin 16 pinli güç adaptörünün eridiği ve daha da kötüsü ekran kartının güç konektörünü de beraberinde götürdüğüne dair sayısız raporlar mevcut. Sadece Reddit üzerinde onaylanmış 27 adet yanma ve erime problemi bulunuyor.

Nvidia ise yapmış olduğu açıklamada, “Raporları araştırmaya devam ediyoruz, ancak henüz paylaşacak daha fazla ayrıntıya sahip değiliz. Nvidia ve ortaklarımız, müşterilerimizi desteklemeye ve onlar için hızlandırılmış bir ürün değişim süreci sağlamaya kararlıdır.” dedi.

İki kablo üreticisi var ve biri sorunlu

Nvidia’dan eriyen RTX 4090 güç bağlantısı hakkında yeni açıklama Tam Boyutta Gör
Tüm GeForce RTX 4090 ekran kartlarıyla birlikte gelen resmi Nvidia 16 pinli 600W 12VHPWR kablosunun Astron veya NTK adlı şirketler tarafından üretildiği, her ikisinin de birbiriyle rekabet eden Tayvanlı şirketler olduğu söyleniyor. Igor'sLAB'e göre NTK varyantlı kablo daha iyi bir kilitleme sistemine ve kaliteye sahip. NTK varyantlı konektörün bağlantısının daha zor ancak daha güvenilir olduğu belirtilirken Astron varyantında ise kabloların daha yüksek dirence sahip olduğu aktarılıyor.

Sorun için birden fazla teori var ama kesin çözüm yok

Nvidia’dan eriyen RTX 4090 güç bağlantısı hakkında yeni açıklama Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz haftalar boyunca GeForce RTX 4090 GPU'larda 16 pinli güç konektörünün erimesinin nasıl düzeltileceğine dair çok sayıda öneri ve teori ortaya çıktı. Ancak herkes için kesin tek bir çözüm maalesef yok.

Bir teori, 16 pinli güç adaptörünün öncelikle hatalı olduğunu öne sürüyor. Güç adaptörünün iyi tasarlanmadığı ve gereğinden fazla bükülürse arızalara neden olabileceği aktarılıyor.

Bir diğer teoriye göre ise bazı 16 pinli güç adaptörleri 300V kablolar yerine yetersiz 150V kablolar kullanıyor. Dolayısıyla 600W güç akımı için tasarlanan kablolar bu yükü kaldıramıyor ve ısınmaya bağlı erime/yanma sorunlarına neden oluyor.

Görece daha yeni bir başka teori ise Corsair'den Jon Gerow'dan geliyor. Gerow’a göre kullanıcılar konektörü doğru şekilde takamıyor. Kendisi 16 pin güç kablosuyla kart üzerindeki konektör arasında boşluk kalmaması gerektiğini aktarıyor.

Sonuç olarak, 16 pinli güç adaptörlerinin neden erime ve yanma sorunu yaşadığına ve kesin bir çözümü olup olmadığına dair kesin bir cevap yok. Hatta ve hatta, uyumlu ATX 3.0 güç kaynaklarında yerel olarak bulunan 16 pinli kabloların da erime sorunları yaşıyor olması sorunu daha kafa karıştırıcı bir hale getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2554 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, RTX 4090 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim