Anlık Bildirim

Nvidia Hopper yakında test üretimine başlıyor

Nvidia’nın sunucularda rakiplerine alan bırakmamak için tasarladığı çoklu yonga tasarımına sahip Hopper grafik mimarisi yakın zamanda test üretimine başlıyor.

Nvidia Hopper geliyor

Ampere mimarisiyle grafik teknolojileri pazarında büyük bir başarı yakalayan ve tarihinde ilk kez 6 milyar dolar gelir barajına yaklaşan Nvidia’nın yeni dönem planları daha büyük. Hopper mimarisi yakın zamanda test üretimine başlıyor. 

Nvidia Hopper neler sunacak?

Nvidia Hopper mimarisi firmanın ilk çoklu yonga tasarımına ev sahipliği yapacak. 5nm sürecinde tasarlanan Hopper mimarisi daha çok sunuculara yönelik bir platform olacak. Oyunculara yönelik olarak Nvidia’nın tek yongalı Ada Lovelace mimarisini geliştirdiği ifade ediliyor. 

H100 isimlendirmesiyle sunulacak olan Hopper mimarisi çift yonga tasarımında 288 işlem kümesi barındıracak. A100 hızlandırıcılarına göre H100 mimarisinin üç kata kadar performans artışı sunabileceğinden bahsediliyor. Test üretimine başlayan mimarinin gelecek yıl ortalarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Nvidia’nın hamlesi Intel ve AMD ile aynı döneme denk geliyor. Intel’in sunuculara yönelik Xe HPC hızlandırıcıları ve AMD’nin 16834 CDNA2 çekirdekli Instinct MI200 hızlandırıcısı gelecek yıl başlarından itibaren rekabete katılacak. 

Oyuncu tarafında Ampere SUPER planları olduğu için küresel çip krizini de hesaba katarak gelecek yıl sonlarına kadar Ada Lovelace hamlesi beklenmiyor. Bu bakımdan en erken Computex 2022 fuarında bir tanıtım yapılıp sonraki dönemde ilk satışlar başlayabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim