Anlık Bildirim

Nvidia ve Microsoft’tan devasa yapay zeka süper bilgisayarı ortaklığı

Microsoft ve Nvidia, Azure tarafından barındırılan yeni yapay zeka süper bilgisayarı oluşturmak için iş birliği yapıyor. AI süper bilgisayar, Nvidia A100 ve H100 GPU'lardan onbinlercesini kullanacak.
Nvidia ve Microsoft’tan dev yapay zeka süper bilgisayar ortaklığı Tam Boyutta Gör
Kısa bir süre önce Nvidia, yapay zekaya (AI) odaklanan "devasa" bir bulut bilgisayar oluşturmak için Microsoft ile iş birliği yaptığını duyurdu. Kurulacak olan süper bilgisayar Microsoft’un Azure platformunda barındırılacak.

Derin öğrenme ve büyük dil modelleri gibi uygulamalar için on binlerce üst düzey Nvidia GPU kullanılacağı bildiriliyor. Şirketler, yeni süper bilgisayarı dünyadaki en güçlü AI süper bilgisayarlarından biri yapmayı hedefliyor.

Nvidia ile Microsoft'tan çok yıllı ortaklık

Nvidia ve Microsoft’tan dev yapay zeka süper bilgisayar ortaklığı Tam Boyutta Gör
Oluşturulacak olan platformda Nvidia'nın Ekim ayında piyasaya sürdüğü, dünyanın tartışmasız en güçlü GPU'su olan Hopper H100'ün binlerce birimine sahip olacak. Nvidia ayrıca ikinci en güçlü GPU'su olan A100’den de yine binlercesini kurulumda kullanacak. Bu donanımlar Quantum-2 InfiniBand ağ platformunu kullanacak ve sunucular arasında saniyede 400 gigabit veri aktarım hızlarına ulaşılacak.

Microsoft ile iş birliğinin bir parçası olarak Nvidia, yapay zekadaki ilerlemeleri veya metin, kod, görüntü, video veya ses oluşturabilen kendi kendine öğrenen algoritmaları araştırmak için Azure sanal makine örneklemlerini kullanacağını söylüyor. (OpenAI'ın GPT-3 veya DALL-E 2 gibi) Bu arada Microsoft, yapay zeka eğitim iş yükleri sırasında bilgi işlem gücünü ve bellek kullanımını azaltmayı amaçlayan DeepSpeed ​​kitaplığını yeni Nvidia donanımı için optimize edecek.

Şirketler, yeni süper bilgisayarın ne zaman hazır olacağına dair ayrıntı vermedi, ancak duyurunun "çok yıllı bir iş birliğinin" başlangıcı olduğunu belirtti. Bulut bilgisayarın kapasitesinin zaman içinde artması da muhtemel gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim