Anlık Bildirim

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone: Baz istasyonlarımıza saldırı var

Baz istasyonlarının Avcılar Belediyesi tarafından kablolarının kesilmesi suretiyle tahribata uğratıldığını öne süren Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone bu konuda ortak bir bildiri yayınladı.
Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından yayınlanan ortak bildiride, yıllardır Avcılar Belediyesi sınırları içerisinde hizmet veren baz istasyonlarına yönelik Avcılar Belediyesi tarafından yapılan hukuksuz müdahaleler sonucunda binlerce vatandaşın internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaz duruma getirildiği belirtildi.
Avcılar Belediyesi'nin baz istasyonlarını tahrip ettiğini ve kablolarını keserek devre dışı bıraktığını öne süren telekominasyon şirketleri bu girişimlere karşı hukuki adımların atıldığını duyurdu. Bazı rant hesapları uğruna kimsenşin haberleşme özgürlüğünün engellenemeyeceğinin altını çizen operatörler devletin ilgili tüm kurumlarına gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını kamuoyuna aşağıda yer alan ifadelerle açıkladı:
Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’dan Kamuoyuna Açıklama
Son günlerde Avcılar Belediyesi sınırları içerisinde yıllardır hizmet sunan, ilgili kamu kurumları tarafından sürekli denetlenen baz istasyonlarına yönelik Avcılar Belediyesi tarafından yapılan hukuksuz müdahaleler (baz istasyonlarının tahribi, kablolarının kesilmesi gibi yöntemlerle) sonucunda binlerce vatandaşımız internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaz durumda bırakılmıştır.
Anayasamızın 22. maddesinde “Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir” ibaresiyle güvence altına alınan haberleşme özgürlüğünü ve bir kamu hizmeti niteliğindeki haberleşme hizmetini bazı rant hesapları uğruna engellemeye yönelik bu girişimlere karşı hukuki adımlar kararlılıkla atılmakta olup telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlara mahal bırakılmaması adına Devletimizin ilgili tüm kurumlarına gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
İrademiz dışında gelişen ve vatandaşlarımızı mağdur eden bu sorunun süratle çözülmesini umuyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30825 kez okundu.
36 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, vodafone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim