Anlık Bildirim

Turkcell, Vodafone ve Türksat dev bir işbirliğine girişiyor

Türk Telekom dışında kalan operatörler, internet alt yapısı için dev bir işbirliğine girişiyor. Turkcell, Vodafone ve Türksat, fiber alt yapısı için Türk Telekom’un tekeline karşı ortak hareket edecek

Turkcell, Vodafone ve Türksat dev bir işbirliğine girişiyor Tam Boyutta Gör

Ülkenin geleceği adına son derece stratejik bir önem taşıyan fiber alt yapısı konusunda sonunda beklenen ortaklık gerçekleşiyor. Bu alanda tekel konumundaki Türk Telekom’un dahil olmadığı ortaklık kapsamında Turkcell, Vodafone ve Türksat, fiber hatların ortak paylaşımı için tek bir şirket çatısı altında buluşmaya hazırlanıyor. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER)’nin de dahil olduğu şirket “serbest alt yapı için ortak alt yapı şirketi” sloganı ile yola çıkıyor.

Elindeki 220 bin kilometrenin üzerindeki fiber alt yapıyı paylaşmaya yanaşmayan Türk Telekom, sadece yeni kurulacak alt yapılar için ortak kullanım teklif ediyordu. Bu noktada trafiğin çok büyük bir çoğunluğu bu anlaşma kapsamı dışında kalacaktı ki Turkcell ve Vodafone’un bu anlaşma çok da işine gelmiyordu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun çağrısına yanıt veren Vodafone’un ardından Türksat’ın sürece dahil olması ile üç büyük isim, ortak yapı için anlaşmaya varmış oldu.

Atıl kapasitelerin kullanılabilir hale gelmesi, mükerrer yatırımların önlenmesi, hali hazırda 30 milyar TL gibi bir rakama tekabül eden acil yatırım ihtiyacının hızlı ve ekonomik şekilde gerçekleştirilebilmesi, 4.5G sonrasında hayatımıza girecek 5G için sağlam bir zeminin bugünden hazırlanması gibi avantajlar bu çalışma ile sağlanmış olacak.

Adil Kullanım Kotası İçin Düzenleme Olacak mı?

Adil Kullanım Kotası için Türk Telekom dışında kalan diğer operatörlerin daha esnek bir yapı isteği içerisinde olduğu biliniyor. Kurulacak olan Ortak Altyapı Şirketi ile Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılması noktasında da önemli bir güç birliği sağlanmış oluyor ancak işin yasal zemine dayandırılması içinse zamana ihtiyaç var. Bu noktada kurulan ortaklığın AKK odağında nasıl bir süreç izleyeceğine ilişkinse kesin bir bilgi yok. Zaten toplantıda da AKK odağında sorulan sorulara yuvarlak cevapların verildi. Darbe girişiminden etkilenmez ise BTK'nın Ağustos ayını işaret ettiği AKK düzenlemesine dair somut detaylar ilerleyen günlerde netlik kazanabilir.
Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılmasına ilişkin DonanımHaber forumlarında başlayarak tüm ülkeye yayılan hatta meclisten de destek bulan çalışmanın ilgili konusuna buradan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19144 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, 4.5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim