Anlık Bildirim

Oppo, fark yaratacak yeni kamera özelliklerini duyurdu

Geçtiğimiz haftalarda ekran altı kamera teknolojisini tanıtan Oppo, yeni düzenlediği etkinlikte devrimsel kamera özelliklerini tanıttı. Şirket, yeni özellikleri 2021'in 4. çeyreğinde piyasaya sürecek.

Oppo, fark yaratacak yeni kamera özelliklerini duyurdu Tam Boyutta Gör

Oppo, bugün gerçekleştirilen ''Geleceğin Görüntüleme Teknolojisi'' etkinliğinde devrimsel kamera özelliklerini tanıttı. Detayları paylaşılan optik yakınlaştırma özelliğine sahip yeni telefoto lensi, günümüzde kullanılan telefoto lenslere oranla 85-200 mm yakınlaşma aralığında hareket edebilecek.

Bu özellik sayesinde dijital yakınlaştırma veya kırpma özelliklerine gerek kalmadan uzaktaki görüntü net bir biçimde oluşturulurken, odak uzaklığına sahip kameraların renk ve beyaz dengesi konusunda tutarlı performans elde edilecek. 

Stabilizasyon daha verimli hale gelecek

Günümüz telefonlarında oldukça sık karşılaştığımız görüntü sabitleme sistemi OIS, profesyonel kullanım için tek başına yeterli olmayabiliyor. Telefonun jiroskopundan sağlanan hareketleri kullanan, beş eksenli bir optik görüntü sabitleme sistemini tanıtan şirket, sensörün X-Y eksenlerinde hareket edebileceğini ve OIS kameralara göre üç kat daha iyi stabilizasyon sağlanacağını söylüyor. Yeni özellik 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılara sunulacak.

Görüntü sensörü fark yaratacak

Etkinliğin devamında Oppo, RGBW alt piksel düzenini kullanan ve ışık duyarlılığında yüzde 60 fark yaratacak yeni görüntü sensörünü de tanıttı. Önceden yapılan denemelerde bu özelliğin kısıtlamalar içerdiğini söyleyen şirket, yeni üretim teknikleri ve gelişmiş demosaicing algoritmasıyla büyük bir fark yaratacağını düşünüyor. Görüntü sensörü geliştirmesi Oppo tarafından 2021 yılının 4. çeyreğinde kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim