Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için "324 milimetre Torpido Geliştirilmesi Projesi (ORKA)" başlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Yapılan açıklamaya göre Roketsan'ın ana yükleniciliğini üstlendiği ORKA ile bu alandaki dışa bağımlılık sona erecek. Projeyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve envanterine alınabilecek su üstü platformlar ile deniz hava araçlarından denizaltılara karşı kullanılacak ORKA torpido silah sistemi, yerli ve milli olarak geliştirilecek.
Hassas güdüm, navigasyon, gelişmiş arama ve hücum kabiliyetlerine sahip olacak ORKA, aldatma ve karıştırmaya karşı direnciyle hedef üstünde yüksek etkinlik sağlayacak. Roketsan'ın gelecek yıl teslim edilmesi hedeflenen AKYA Ağır Sınıf Torpido Projesi'nde edindiği tecrübe de ORKA Projesi'ne aktarılacak.
ORKA Projesi'nde ana yüklenici Roketsan'ın yanı sıra Aselsan da ana alt yüklenici olarak yer alacak. ORKA, Mavi Vatan'ın korunmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne milli bir unsur olarak güç katacak.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


İşin aslı bu konuda gayet iyi ilerliyoruz. Reis Sınıfı Denizaltıların bitirilince oyuncakları hazır olacak.
Günümüzde kimseden icazet almak istemiyorsan, ancak TB2de olduğu gibi hem savaş aracını hem de üzerinde kullanacağın mühimmatı yaparsan başarılı olursun. Yoksa Yunanistan gibi ağır torpido için kafası koparılmış tavuk gibi döner durursun.
Sonra gelir Almanlar 32 torpido için [color=#212121]115 milyon euro kitler gider. Eskide olsa bizde bi 32 torpido satar 115 milyon euro kitlerlerdi. Hatta Yunan gibi AB fonlarından faydalanamadığımız için bize kitleme değil saplama olurdu. Şimdi muhtemelen o paranın daha azına yada aynı fiyata hem sıfırdan torpido geliştiriyor hem de 2021'de seri üretme geçip 2022'de de Deniz Kuvvetlerine teslimini yapacağız.
[color=#212121]Bilenler boşuna söylemiyor, yerli üretim, yerli üretim, yerli üretim. İçeceğin zehir bile olsa, kendin üreteceksin arkadaş.