Anlık Bildirim

Microsoft ile Volvo'dan etkileyici işbirliği

Konusunun uzmanı iki firma Microsoft ve Volvo, uzun zamandır HoloLens odaklı çalışmalar içerisinde bulunuyor. Yayınlanan yeni bir video ise bu çalışmaların sunabileceklerini gösteriyor.
 
Microsoft ile Volvo'dan etkileyici işbirliği
Microsoft, her gösterildiğinde kendisine hayranlık bırakan sanal / arttırılmış gerçeklik başlığı HoloLens için uzun zamandır dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Volvo ile çalışmalar içerisinde bulunuyor. Kısa süre önce yayınlanan bir video ise bu ortaklık sonucu ortaya çıkan kullanıcı deneyimini gözler önüne seriyor.
HoloLens bildiğiniz üzere sanal ile arttırılmış gerçekliği tek bir potada eritiyor. Kişileri hem sanal dünya içerisine sokabilen hem de sanal ile gerçek dünyayı bir araya getirebilen başlık, Volvo tarafındaysa otomobillerin satış merkezleri üzerinde sanal olarak sergilenmesi noktasında görev yapıyor.
Sistem otomobilleri arttırılmış gerçeklik temelinde satış mekanına sanal olarak ekliyor ve HoloLens takan bir müşteri, otomobilinin iskelet sisteminden farklı renk seçeneklerine ya da jant seçeneklerinden ekleyebileceği opsiyonlara kadar herşeyi statik ekranlardan veya dokümanlardan farklı olarak çok daha gerçekçi şekilde görüntüleyebiliyor. 
HoloLens ile ayrıca güvenlikleri ile ön plana çıkan Volvo araçların sensörleri hakkında da bilgi alınabiliyor ve bu da aşağıda yer alan video içerisinde görebileceğiniz üzere mekana sanal bir yol senaryosu dahil edilmesiyle yapılabiliyor. Bütün bu işlemler araçların albenisini yükseltirken, yapılan açıklamaya göre HoloLens sunduğu farklı görüş açısı ve etkileşim deneyimi ile araçlara olan güven seviyesini arttırabiliyor.
Önümüzdeki yıl HoloLens destekli satış merkezini herkesin erişebileceği hale getirmeyi hedefleyen Volvo, hibrit cihazı üretim hatlarına dahil etme gibi bir amacı da güdüyor. Çalışanların gerçek ile sanal dünyayı birleştiren bir ürünle üretim hattında çalışması birçok bilgiye hızlı erişim sağlanması ve hataların azaltılması anlamına geliyor.
Microsoft ile Volvo'dan etkileyici işbirliği
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4423 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, hololens ve microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim