Anlık Bildirim

Tesla'nın otomatik pilotu bu kez hayat kurtardı

Tesla’nın yoğun eleştirilere maruz kalan otomatik pilotu bu kez Amerika'da direksiyon başında fenalaşan bir kişiyi hastaneye yetiştirerek hayatının kurtulmasını sağladı.
Tesla’nın geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen sürücüsüz ve elektrikli otomobillere dair planlarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Genellikle güvenlik konusundaki endişeler sebebiyle otomatik pilot üzerinden yoğun eleştirilere maruz kalan Tesla, kısa süre önce meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında yayınlanan haberlerle adeta yerden yere vurulmuştu.
Elon Musk ise her ne kadar kazaların sürücü hatasından kaynaklandığını dile getirse de Tesla’ya olan güven problemini ortadan kaldırmaya yetmedi. Fakat kısa süre önce yaşanan bu olay ile -tehlikeli olmasının yanında- otomatik pilotun aslında ne denli önemli bir görev üstelenebileceği de kanıtlandı.

Tesla Model X sayesinde hayatı kurtuldu 

Amerika’nın Missouri eyaletindeki Springfield şehrinde trafikte ilerleyen 37 yaşındaki avukat Joshua Neally, pulmoner emboli (akciğer embolisi) hastalığının nüks etmesiyle direksiyon başında aniden fenalaşıyor. Göğsüne şiddetli bir acı saplandığını dile getiren Neally, telaşa kapılmadan eşini arayarak durumu haber veriyor. Ambulansın bulunduğu yere gelene kadar önemli bir vakit kaybı yaşanacağını düşünen avukat, Model X aracını otomatik pilot moduna alarak en yakın hastaneye gitmeye karar veriyor.
Yaklaşık 32 kilometre boyunca kendi kendine hareket eden Tesla sürücüsünü güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırmayı başarıyor ve zamanında yapılan müdahale ile hayatının kurtulmasını sağlıyor. Doktorlar Joshua Neally’nin hayati tehlikeyi atlattığını ancak güç durumdayken otomatik pilotu kullanmasının doğru olmadığını belirttiler. Henüz geliştirme süreci devam eden otomatik pilot özelliği bakalım ilerleyen yıllarda güvenlik endişelerini ortadan kaldırabilecek mi...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15353 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, otomatik pilot ve acil durum
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim