Anlık Bildirim

Tesla'nın otomatik pilotu yine kaza yaptı

Otomatik pilot özelliğiyle sık sık gündeme gelen Tesla’nın adı yine bir kaza haberine karıştı. Ancak bu kez ölen ya da yaralanan yok ve suçun büyük bölümünün sürücüde olduğu söyleniyor.
Tesla’nın üzerinde yoğun mesai harcadığı, geleceğin teknolojileri arasında yer alan otomatik pilotun güvenli olup olmadığı konusundaki tartışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Otomatik pilotun yaygınlaşmasıyla kurallara daha fazla riayet edileceği ve bu yüzden kazaların büyük oranda düşüş göstereceğine inananların yanı sıra bir yazılımın insan kadar güven veremeyeceğini savunanlar da mevcut.
Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce otomatik pilot kontrolündeki Tesla tıra çarpmış ve sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetmişti. Hemen ardından direksiyon başında fenalaşan bir kişi otomatik pilot sayesinde hastaneye zamanında giderek ölümden dönmüştü. Tabi bu durum bazı çevreler tarafından Tesla’nın kaza sonrası imaj tazeleme çalışması olarak da yorumlandı.

Otomobil bana "kendi kendine gidebiliyor" diyerek satıldı

Çin’de gerçekleşen son kazada ise otobanda giderken yolun sol tarafında -muhtemelen bir arıza sebebiyle- durmuş olan bir araca sürterek geçen otomatik pilot, her iki araçta da ufak çaplı maddi hasarın meydana gelmesine neden oldu. Fakat kaza anında telefonuyla ilgilendiğini belirten sürücü Luo Zhen, açıklamasında aracın "kendi kendine giden" otomobil denilerek satıldığını ve bu yüzden yola bakmadığını söyledi. Zira "Autopilot" kelimesi Çinceye çevrildiğinde -diller arası farklılıktan dolayı- direkt "Self driving" (kendi kendine gidebilen) anlamına geliyor.
Ancak aracın otomatik pilot modunda, yani yarı otonom konumdayken sürücülerin ellerini kesinlikle direksiyondan çekmemeleri konusunda uyaran Tesla, kaza anında Zhen'in ellerinin direksiyonda olmadığını dile getirdi. Bu durumda hatalı kim tartışılır ancak yaralanma ya da can kaybının yaşanmaması sevindirici haber. Kaza anında araç içi kameradan çekilen videoya hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13771 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, kaza ve otomatik pilot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim