Anlık Bildirim

Steve Wozniak: Sizi öldürmeye çalışan bir yapay zeka görmek istiyorsanız Tesla alın

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, CNN ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Tesla'nın otomatik pilotu hakkında oldukça sert açıklamalarda bulundu.        
Steve Wozniak'tan Tesla'ya sert sözler: Sizi öldürmek istiyor Tam Boyutta Gör
Steve Wozniak, geçtiğimiz dönemlerde Tesla'ya duyduğu sempati sonucunda bu model elektrikli araçlardan birini satın almış ve otopilot 2.0 sürümünün yayınlanmasının ardından ise garajına ikinci Tesla modelini eklemişti. Ancak ünlü mühendis, son birkaç yıldır Tesla yazılımını ve şirketin lideri Elon Musk'ı oldukça fazla eleştirir hale geldi.

Wozniak, Tesla'nın dava açmasından korkmuyor

Wozniak, CNN ile yaptığı röportajda Tesla otomobillerin insanları "öldürmeye" çalıştığını ima ederek şu ifadeleri kullandı: "Aslında bunlara inandım ama yine de gerçeklikten çok uzaklar. Çalışmayan ve her fırsatta sizi öldürmeye çalışan bir yapay zeka örneği istiyorsanız bir Tesla satın alın".

Steve Wozniak'tan Tesla'ya sert sözler: Sizi öldürmek istiyor Tam Boyutta Gör
"Öldürmek" kelimesi kulağa çok sert geliyor, özellikle de otomatik pilotun kazaları önlemeye yardımcı olduğu durumlar düşünülünce. Bununla birlikte, yazılım hatalarının kazalara yol açtığı aksi durumların da yaşandığını söylemek gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim