Anlık Bildirim

Formula 1 otomobillerinin motorları 1.6 litre hacimli ve turbo beslemeli olacak

Maliyetleri ve giderleri azaltma uğruna her sene birçok değişiklik yapılan ve taraftarların tepkisini çeken Formula 1'de 2013 yılına kadar çok önemli bir değişikliğe daha gidileceği belirtildi. Bu kural da Formula 1 taraftarlarının, hatta belki de takımların pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.

FIA'nın yeni açıkladığı kurallara göre 2013 yılına kadar her takım 8 silindirli motorlar yerine 4 silindirli 1.6 litre hacimli ve en önemlisi de turbo beslemeli motorlar geliştirecek ve 2013'ten sonra bu motorlarla yarışılacak.

Yeni motorlarla birlikte devir sayılarının da 18.000'den 12.000'e ineceği ve 1.6 litrelik motorların güncel motorlardan %35 daha az yakıt tüketeceği belirtiliyor. Gelişmiş yüksek basınçlı enjektörler sayesinde motor içerisindeki maksimum basınç 7250 psi'ye kadar yükselecek.

Hacim ve silindir sayısı daha önce de azaltılmış olsa da turbo besleme Formula 1 için çok önemli bir adım olarak görülüyor. Markaların ve Formula 1 otoritelerinin bu önemli karara vereceği tepkiler merakla bekleniyor.

Formula 1 otomobillerinin motorları 1.6 litre haci
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48771 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
formula 1
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim