Anlık Bildirim

3 kişiyi öldüren kazanın ardından Tesla soruşturma altında

Kaliforniya’da gerçekleşen kazanın ardından Tesla, oto pilot konusunda tekrar soruşturma altına girdi. Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla otomobilleri içeren 30’dan fazla kazayı inceliyor.

Otopilot sorunları nedeniyle Tesla soruşturma altında Tam Boyutta Gör

12 Mayıs’ta Kaliforniya’nın Newport şehrinde gerçekleşen kazada, Tesla otomobil kaldırımdaki inşaat ekipmanlarına çarparak üç yolcunun ölümüne sebep oldu. Üç inşaat işçisinin de hastaneye kaldırıldığı kaza sonucunda polisler, kazanın otopilot tarafından gerçekleşip gerçekleşmediği hakkında bir bilgi vermedi. Ancak The Wall Street Journal, kazanın NHTSA’nın yeni bir soruşturma başlatmasına sebep olduğunu belirtti.

Tesla, yanıltıcı pazarlama taktikleri kullanıyor

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), 30’dan fazla kazayı inceleme altına aldı. Bu kazaların hepsi Tesla cihazlarının otopilotlarını içeriyor. Tesla, yalnızca 2. seviye sürücü yardım sistemi sunuyor ve firma, sürücülerin hiçbir zaman ellerini direksiyondan çekmemesini öneriyor ancak yine de otopilot sorunları şirketin başına bela açmışa benziyor. NHTSA, ağustos ayında otopilotlar için genel bir soruşturma başlatmıştı. Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, Tesla’nın “Kendi kendine sürüş” pazarlama taktiklerinin yanıltıcı ve sorumsuz olduğunu, ayrıca bu yüzden insanların 2. Seviye sürücü yardım sistemlerini yanlış kullanmasına sebep olduğunu belirtmiş durumda.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2679 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otopilot, tesla kaza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim