Anlık Bildirim

Tayvanlı yonga paketleme firmasında salgın paniği, üretime iki gün ara

TSMC’nin ardından Tayvanlı yonga paketleyicisi King Yuan ile Greatek firmalarında da COVID-19 vakaları artmaya başladı. MediaTek’in de sıkıntıya girebileceği belirtiliyor.

Pandemi TSMC’nin ötesine geçti Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizinde daha çok Tayvanlı TSMC firmasının adı geçiyor olsa da paketlemeden testlere kadar önemli dokunuşlar yapan firmalar var. Tayvan’da yükselen vak sayıları üretimi durma noktasına getirdi. 

King Yuan ve Greatek tesislerinde vakalar görüldü

Yongaların zar üzerinde bir araya getirilmesi ve test edilmesi konusunda Tayvan’ın önde gelen firmalarından King Yuan ile Greatek pandemi sıkıntısına girmiş durumda. Tesislerde rekor vaka sayısı tespit edildi. 

King Yuan tesislerinde Cuma günü Filipinli 67 çalışanın pozitif çıkması ile birlikte üretime iki gün ara verilmişti. Bugün rakamın 195 olduğu ifade ediliyor. Sağlık Bakanlığı tesislerdeki toplam 7000 kişiye test yapmayı planlıyor. İki günlük süre boyunca dezenfektan işlemleri uygulandı ancak üretim yüzde 4-6 arasında etkilendi. Yine bu ayki gelirlerde yüzde 6 düşüş yaşanacak. Yeni vakalar ile birlikte pek çok kritik çalışanın karantinada olduğu ifade ediliyor.

Greatek tesislerinde de potansiyel vakaların önüne geçebilmek için tedbirlerin alınması gündeme geldi. Vardiyalı çalışma ve sosyal mesafe zorunluluğu ile birlikte üretimde yavaşlamanın olabileceği dile getiriliyor. 

Tayvan’daki pandemi krizinde gözden kaçan bir firma var ki o da mobil yonga pazarının lideri MediaTek. Ülkede günlük aktif vaka sayısı 450 üzerinde seyrederken test sonuçlarında gecikmeler yaşanıyor. Önceki haftaya göre düşüş var ancak bu gidişatın sektörü etkilemesi bekleniyor zira paketleme/test firmalarının büyük müşterileri arasında MediaTek ve Nvidia da var. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim