Anlık Bildirim

Paypal, maliyetleri azaltma kararı aldı: İşten çıkarmalar artıyor

Çevrimiçi ödeme devi PayPal, Dünya çapında yaşanan ekonomik sorunlar sebebiyle maliyetleri azaltma kararı aldı. Şirket birçok merkezinde işten çıkarmalara devam ediyor.

Paypal, maliyetleri azaltma kararı aldı: İşçi sayısı azaltılıyor Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde artan enflasyon ve ekonomik yavaşlama birçok şirketi etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda çalışan sayısını azaltma ve işe alımları dondurma kararı alan Microsoft, Uber ve Nvidia gibi birçok teknoloji şirketi arasına, çevrimiçi ödeme devi PayPal da katıldı.

Son çeyrek bekleneni vermedi

Bloomberg tarafından bildirilenlere göre, uzun süredir işçi sayısını azaltmayı sürdüren Paypal, bu sefer de Chicago, Nebraska ve Arizona’da risk yönetimi ve operasyonlarında görev yapan personelleri işten çıkardı. Bu son işten çıkarmalar PayPal'ın büyümesinin yavaşlama belirtileri göstermesinin ardından geldi. Son çeyrekte platforma yapılan harcalamaların yüzde 15 arttığını ve 323 milyar dolara ulaştığını bildiren PayPal, son beş yılın en düşük rakamlarını gördü.

Küresel tadarik sıkıntıları sebebiyle belirli ürünlerin bulunamaması ve pandemi kısıtlamalarının kalkması ile insanların mağaza içi alışverişe geri dönmesi gibi sebepler şirket gelirinde düşüşlere sebep olurken, işten çıkarmalar konusunda 100 milyon dolarlık bir harcama gerçekleştiren Paypal, yeniden yapılanma planları dahilinde yılda 260 milyon dolar tasarruf sağlamayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim