Anlık Bildirim

Pentagon, ABD askerlerine aşı zorunluluğu getiriyor

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD askerlerinin eylül ayı ortasına kadar tamamen aşılanmış olması zorunlu hale getirilecek.

Pentagon, ABD askerlerine aşı zorunluluğu getiriyor Tam Boyutta Gör

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin pazartesi günü yayınladığı bir bildiride, Covid-19 aşısının askerler için eylül ortasına kadar zorunlu olmasını istediğini, bunun için de başkan Joe Biden’dan onay isteyeceğini belirtti. Austin açıklamalarında ayrıca, askerlerinin bu kurala uyacağına karşı tam güveni olduğunu söyledi.

Pentagon, ABD askerlerine aşı zorunluluğu getiriyor Tam Boyutta Gör

Başkan Joe Biden da bu bildirinin ardından yaptığı açıklamada bu karara “tam destek” verdiğini belirtti ve şunları söyledi: “Askerlerimiz, pandemiye karşı savaşımızda her zaman yanımızda oldu. Şimdi de aşı olarak sorumluluk alacakları ve insanları koruyacakları için onlarla gurur duyuyorum.”

Biden bunlara ek olarak açıklamalarında, bütün vatandaşların kesinlikle aşı olması gerektiğinin ısrarla altını çizerek herkesi aşı olmaya çağırdı.

Pentagon, ABD askerlerine aşı zorunluluğu getiriyor Tam Boyutta Gör

Resmi bir onay süreci gerekiyor

Pentagon sözcüsü John Kirby de pazartesi günü bir açıklama yaptı. Açıklamada, Biden’a desteği için teşekkür etti; ancak bu desteğin bir onay teşkil etmediğini söyledi ve kararın resmi bir onay sürecinden geçmesi gerektiğini vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim