Anlık Bildirim

Permiyen petrol ve gaz bölgeleri metan salınımının küçük kısmını oluşturuyor

Yeni yapılan çalışmaya göre permiyen petrol ve gaz alanları genel metan salınımının yalnızca küçük bir kısmını oluşturuyor. Metan gazının iklim üzerindeki zararları için yine de hafife alınamaz.

Permiyen petrol ve gaz bölgeleri metan salınımının küçük kısmını oluşturuyor Tam Boyutta Gör

Metan Source Finder'ın yeni bir çalışmasına göre, nispeten az sayıda Permiyen petrol ve gaz sahası, çılgınca orantısız miktarda metan kirliliğinden sorumludur. NASA, Arizona Üniversitesi ve Arizona Eyalet Üniversitesi'nin ortak bir projesi olan araştırma, bir ay süren çalışmada incelenen 60.000 alandan 123'ünün (%0.205) bölgenin metan kirliliğinin %29'unu oluşturduğunu ortaya çıkardı. Ki bunlar büyük ölçüde sızıntılardan kaynaklı ve genellikle onarımı kolay bir kirlenmedir. 

Metan 20 yıllık bir süre boyunca atmosferde CO2'den 80 kat daha fazla ısıyı hapseder ve araştırma, geçen hafta yayınlanan ve 195 en küçük ABD petrol ve gaz çıkarıcısının toplam emisyonların %22'sinden sorumlu olduğunu tespit eden EPA verilerinin bir analizini yansıtıyor. Ve bu küçük işletmeler üretimin yüzde 9'unu oluşturuyor.

Trump yönetimi, son aylarında metan sızıntısı tespit ve onarım gereksinimlerini fazlasıyla görmeden geldi ve meclis olmasa da Senato, Obama dönemi korumalarını eski haline getirmek için harekete geçti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim