Anlık Bildirim

PES 2020 oyunundan Mesut Özil’e Çin vetosu

PES 2020 Mobile oyununun Çin dağıtımını gerçekleştiren NetEase firması Uygur Türkleri ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Mesut Özil’i dağıtımdan çıkardı.

PES 2020 oyunundan Mesut Özil’e Çin vetosu

Çinli firmaların pek çok önemli oyunda ve geliştirici stüdyoda yatırımlarının olması zaman zaman yakın gelecekte nelerle karşılaşabileceğimize dair ipuçları veriyor. Çin bu gücünü bol bol sansür amaçlı kullanıyor.

Yasak geldi

Hatırlanacağı üzere Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Uygur Türklerine karşı Çin’in uyguladığı asimilasyon politikalarına sessiz kalan Müslüman dünyasını sert bir dille eleştirmişti. Çinli kaynaklar ise Özil’in yalan haberlere kanarak üzücü açıklamalar yaptığını ve Çin halkını derinden yaraladığını açıklamıştı. Sonrasında Arsenal-Manchester City maçının Çin’deki yayını iptal edilmişti.

Yapılan açıklamaya göre PES 2020 Mobile oyununun Çin’deki dağıtımını üstlenen NetEase firması bölgesel versiyonda Mesut Özil’in olmayacağını açıkladı. Firmanın dağıtımını iki oyunda daha Mesut Özil karakteri olmayacak. Firma Özil’i kesinlikle affetmeyeceklerini belirtiyor.

Çin’in bu baskın statüsü önümüzdeki yıllarda daha çok tartışmaya konu olacak gibi görünüyor. Ülkedeki politikaların tartışmaya açılmasına kesinlikle tolerans gösterilmiyor ve her türlü imkan kullanılarak önüne geçilmeye çalışılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6773 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, pes 2020 china ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim