Anlık Bildirim

Yeni bir rapor plastiğin 10 yıl içinde kömürden daha fazla zarar verebileceğini söylüyor

Beyond Plastics grubunun yaptığı son çalışma, iklim değişikliğini etkileyen olumsuzluklar arasında plastiğin 10 yıl içinde kömürü geçebileceğini gösteriyor.       

Plastik 10 yıl içinde kömürü geçebilir - Teknoloji Haberleri Tam Boyutta Gör

İklimlerin değiştiğini ve dünyanın hızlı bir şekilde öldüğünü artık rahatlıkla görebiliyoruz. Bu konuda başta insanlar olmak üzere birçok sebep var. Plastik kullanımının artması da bu sebeplerin başında geliyor diyebiliriz. Yayınlanan yeni bir raporda işlerin çok daha kötüye gidebileceğini gösteriyor.

Plastik Kömürü Geçebilir

Geçtiğimiz günlerde Beyond Plastics grubu son çalışması ile ilgili sonuçları açıkladı. Araştırmaya göre tüketimi ciddi bir şekilde artış gösteren plastik, dünyaya en zararlılardan biri olan kömürü geçebilir. Bu durumun önümüzdeki 10 yıl içerisinde gerçekleşebileceği de belirtilmiş.

Araştırmaya göre 2020 yılında plastik kullanımı sonucu ortaya çıkan yıllık en az 232 milyon tonluk karbon bazlı emisyon hacminin, ortalama büyüklükteki kömürle çalışan 116 tesisin yıllık emisyonuna eşit. 

2025'e kadar yılda 40 milyon tondan fazla sera gazı salımı olacağını ve 2030 yılına kadar iklim değişiminde olumsuz etki açısından plastiğin kömürü geçeceği öngörülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim