Anlık Bildirim

Eski PlayStation patronu, PS5 oyun bütçelerinin 200 milyon doları geçeceğini düşünüyor

Eskiden PlayStation patronu olan Shawn Layden, PlayStation 5'in özel oyunlarının yapım bütçesinin yakında 200 milyon doları geçeceğini düşünüyor.

PlayStation 5 oyunlarının bütçeleri 200 milyon doları geçebilir Tam Boyutta Gör

PlayStation bildiğiniz üzere uzun zamandır özel oyunları ile öne çıkıyor. AAA PS5 özel oyunlarının neredeyse hepsi belirli bir kalitenin üzerinde oluyor ve bu kalitesini daha ilk bakışta görebiliyoruz. Elbette bu oyunların kalitesindeki en önemli faktörlerden biri de bütçesinin fazla olması.

Bütçe 200 Milyon Doları Geçebilir

Eskiden PlayStation patronluğu yapan Shawn Layden, geçtiğimiz günlerde Bloomberg ile bir röportaj yaptı. Röportaj esnasında birçok konudan bahseden Layden'ın PlayStation özel oyunları ile ilgili konuştuğu kısım dikkat çekti. Söylediğine göre her nesil değiştiğinde PlayStation oyunlarının bütçesi ikiye katlanıyormuş. Geçtiğimiz neslin son dönemlerinde PlayStation özel oyunlarının bütçesinin 100 milyonun üzerinde olduğunu biliyorduk.

Shawn Layden, PlayStation 5 oyunlarının maliyetinin 200 milyon doları geçme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu durumun aslında oyuncuya yansıyabileceği birkaç farklı kötü sonuç var. Birincisi elbette fiyatlar. Neslin daha başında olduğu gibi tekrar fiyat artışına gidilebilir. Ancak bir diğer kötü sonuç daha üzücü.

Maliyetin artmasıyla Sony normal olarak oyunlardan daha fazla kazanmak isteyecektir. Ancak her yıl yeni bir IP piyasaya süren Sony, maliyetin artması ile bu kararından dönebilir çünkü yeni IP'ler her zaman risklidir, oyuncuların beğenip beğenmeme durumu bilinmiyor. Sony de yeni oyun denemek yerine satan serilere yönelebilir ve çeşitlilik ciddi oranda azalır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim