Anlık Bildirim

Volkswagen karlılığı premium otomobillerden sağlıyor

Pandemi süreci ve çip kriziyle yüşleşen Volkswagen grubu bu sıkıntılar sebebiyle epey gelir kaybı yaşamıştı ancak bugün premium otomobillerin satışlarının artmasıyla durum tersine dönüyor.

Volkswagen'in Cuma günü yaptığı açıklamada yılın ilk yarısı faaliyet karlılığının Avrupa ve Amerika'daki Porsche ve Audi markaları için gelen güçlü talep üzerine yaklaşık 11 milyar euro'ya (13 milyar dolar) ulaşması bekleniyor.

Alman otomobil üreticisi, premium otomobil markalarının devam eden küresel çip krizinden daha az etkilendiğini ve ayrıca finansal hizmetler departmanının ekstra çabalarıynın karlılık hedeflerini tutturmada oldukça yardımcı olduğunu söyledi.

Geçen yılın aynı döneminde Volkswgen, Covid-19 krizinin vurduğu sektörde 1,49 milyar euro'luk işletme zararı açıklarken, 2019'un ilk yarısında ise 9 milyar dolar kar elde etmişti.

Volkswagen'in hisseleri, Almanya'nın DAX endeksinde %5.8 yükseliş gösterdi.

Premium otomobiller Volkswagen'i ayakta tutuyor Tam Boyutta Gör

Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'deki işlerin bu dönemde biraz daha zayıf olduğunu söyledi. Daha önceki endüstri verileri, Çin'deki otomobil satışlarının, küresel çip darboğazından etkilenen Haziran ayında yıllık %12,4 düştüğünü göstermişti.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, rakipleri de vuran kıtlığın ana etkisinin yılın ikinci yarısında gerçekleşmesini beklediğini söyledi. Yani biz çip krizi artık biraz yatışır ve işler normale döner diye beklerken Volkswagen bu krizin yılın kalan kısmında artarak devam edeceğini söylüyor.

Grup, ilk yarıda bildirilen otomotiv net nakit akışının 2019'da 5,57 milyar 2020'de negatif gelir olan euro 4,8 milyar nakit akışına karşılık yaklaşık bu yarıda minimum 10 milyar euroya ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Volkswagen grubunun Denetim kurulu, İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess için bir sözleşme uzatmasını görüşmek üzere yakında toplanacak bu görüşmeden sonra 29 Temmuz'da ikinci çeyrek sonuçlarının yayınlaması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim