Anlık Bildirim

PS5'in 'sevimli' çıkış oyunu Bugsnax, Suudi Arabistan'da yasaklandı

PlayStation 5'in çıkış oyunlarından olan Bugsnax enteresan bir şekilde Suudi Arabistan'da yasaklandı. Oyun 'sevimli' teması ve oynanışıyla dikkat çekiyor.

PS5'in 'sevimli' çıkış oyunu Bugsnax, Suudi Arabistan'da yasaklandı Tam Boyutta Gör

Orta Doğu'da oyunlara uygulanan yasaklardan ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Suudi Arabistan bu sefer çıtayı bir üst seviyeye çıkararak PS5'in sevimli çıkış oyunu Bugsnax'e yasak koydu. PS4 ve PC için de çıkacak olan Bugsnax'i Suudi Arabistan vatandaşları oynayamayacak.

Bugsnax ilk olarak Sony'nin Haziran ayındaki PS5 etkinliğinde tanıtılmıştı. Bugsnax'te oyuncular gizemli bir adada yarı-böcek yarı-atıştırmalık görünüşündeki canlıları yakalamaya çalışıyor. Oyun ilk tanıtıldığında ilginç teması ve sevimli kahramanlarıyla dikkat çekmişti.

Suudi Arabistan'ın Bugsnax gibi bir oyunu yasaklaması tabi epey enteresan olmuş. Oyunda bizim henüz görmediğimiz ancak Arabistan devletinin bildiği ilginç bir detay olabilir. Ancak her şeye rağmen bırakın Bugsnax'i herhangi bir video oyunun bu kadar kolay bir şekilde yasaklanabilmesi maalesef üzücü.

Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri bu yılın başlarında The Last of Us Part II'ye de yasak getirmişti. Arap ülkelerindeki PlayStation kullanıcıları yeni Last of Us oyununu oynayamadı. Yasağın nedeni açıklanmadı ancak oyundaki LGBT temaları ve cinsel içeriklerin bu karara sebep olduğu düşünülüyor.

Bugsnax oyunu 12 Kasım'da PlayStation 5 ile birlikte piyasaya sürülecek. Oyun PS5 kullanıcılarına PS Plus ile birlikte ücretsiz dağıtılacak. PC ve PS4 kullanıcıları ise oyunu satın almak zorunda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10964 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bugsnax, ps5 ve
2 etiket daha yasak Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim