Anlık Bildirim

PS5 ve Xbox Series kontrolcülerinin Steam desteği geliştirildi

Steam'in PlayStation 5 ve Xbox Series'in kontrolcüleri için yayınlanan desteği, yeni bir güncelleme ile geliştirildi. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

PS5 ve Xbox Series kontrolcülerinin Steam desteği geliştirildi Tam Boyutta Gör

Her ne kadar PC oyunculuğunda mouse ve klavye kritik olsa da kontrolcü ile oyun oynamanın keyfi de farklı. Bu yüzden birçok oyuncu konsol almasa bile kontrolcüleri alıp kullanabiliyor. 

Yeni nesil konsolların çıkması ile birlikte yeni nesil kontrolcüler de çıkışını yaptı. Steam her zaman olduğu gibi kısa bir süre sonra konsolların yeni kontrolcüleri için desteğini platforma ekledi. Ancak ne yazık ki çoğu önemli özellik kullanılamıyordu. Son güncelleme ile birlikte de kontrolcü destekleri biraz daha geliştirildi.

Steam'de Xbox Series kontrolcüsünü kullanan oyuncular artık kontrolcünün "Paylaş" tuşunu kullanabilecek. Ayrıca 4 farklı kontrolcüyü aynı anda artık Steam'e bağlayabileceksiniz. Windows.Gaming.Input API kullanan oyunlara da titreşim özelliği eklendi. Son olarak Xbox Elite kontrolcüsünün desteği de eklendi.

PlayStation 5'in kontrolcüsü DualSense tarafında ise hala en önemli özellikler olan dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik tuşları özelliği kullanılamıyor. Ancak bu geliştirme güncellemesinde küçük de olsa bir yenilik sunulmuş. Artık DualSense'in LED ışık rengini özelleştirebiliyorsunuz. 

Bu son güncellemeye dair daha fazla detayı burada bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim