Anlık Bildirim

Qualcomm referans bir karma gerçeklik gözlüğü duyurdu

Snapdragon XR yonga seti ile bağımsız sanal gerçeklik kaskı sınıfında etkili olmaya çalışan Qualcomm, bu yonga setlerinin potansiyelini göstermek için referans bir gözlük üretti.

Qualcomm referans bir karma gerçeklik gözlüğü duyurdu

Oculus ile birlikte atağa geçen ve kendi pazarını oluşturan sanal gerçeklik gözlüğü trendi halen yaygınlık kazanmış değil ancak üreticiler yatırımlarına devam ediyor. Qualcomm kendi XR yonga setleri için referans bir gözlük duyurdu.

Snapdragon XR2 neler sunuyor?

Sanal gerçeklik trendinde bağımsız ve mobil çalışan gözlükler de önemli bir yer kaplamaya başladı. Qualcomm iki yıl önce Snapdragon XR adında bir VR yonga seti duyurmuştu. Snapdragon 835 yonga setini temel alan Snapdragon XR çoklu kamera, mikrofon gibi konsepte özel teknolojilere destek sunuyordu.

Geçen yıl sonlarında ise Snapdragon XR2 yonga seti tanıtıldı. Snapdragon 865 yonga setini temel alan yonga opsiyonel olarak Snapdragon X55 modemi ile 5G standardı sunuyordu. Çoklu kamera, elektromanyetik takip, yapay zeka, 3D ses, 8K video oynatma gibi özellikler sunan XR2 yonga seti için özel bir de gözlük geliştirildi.

Qualcomm zengin gerçeklik veya karma gerçeklik olarak adlandırılan konsepte genişletilmiş gerçeklik adıyla yeni bir isimlendirme getirdi. XR isimlendirmesi bunu tanımlıyor. Snapdragon XR gözlüğü firmanın yonga setlerinin potansiyelini göstermeyi amaçlıyor.

7 kamera barındıran referans gözlükte kızıl ötesi verici, kafa takip, elektromanyetik takip, yardımcı cihaz takip, 3D ses, sesli komut gibi özellikler yer alıyor. 5G desteği sayesinde akıcı bir şekilde sanal gerçeklik içeriklerini aktarmak da mümkün olacak. Yani illa bir kablo kaynağı veya iç kaynağa gerek kalmıyor. Qualcomm ilerleyen aylarda referans tasarımını üretici ortaklarına sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim