Anlık Bildirim

Qualcomm Snapdragon AR2 Gen 1 tanıtıldı: Artırılmış gerçeklik gözlükleri inceliyor

Qualcomm Snapdragon AR2 Gen 1 platformu tanıtıldı. Yeni Snapdragon platformu sayesinde artırılmış gerçeklik gözlüklerinin incelmesi bekleniyor.                  
Qualcomm Snapdragon AR2 Gen 1 özellikleri Tam Boyutta Gör
Qualcomm, ince artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri düşünülerek tasarlanmış Snapdragon AR2 Gen 1 platformunu tanıttı. Şirketin XR2 tabanlı referans tasarımına göre, yapay zeka performansında 2.5 kat iyileştirme söz konusu.

İnce, hafif artırılmış gerçeklik gözlükleri

Qualcomm, bilgi işlem yükünü gözlük çerçevesine yayarak ince ve hafif bir tasarım elde ettiklerini söylüyor. 4nm tabanlı AR işlemci, tek CPU, Tensor AI işleme, görsel analizler gibi özellikler için motorlar ve grafikler içeriyor.

Kişinin hem vücudunu hem de etrafındakileri takip etmek için en fazla dokuz adet eşzamanlı kamerayı destekliyor. Gözlükteki yardımcı işlemci, göz takibi ve bilgisayar görüşü gibi görevler için yapay zeka hızlandırıcı içerirken, üçüncü çip ağ ve telefonlara bağlantıyı yönetiyor. Bu, ağırlığı daha iyi dengelemekle kalmıyor, aynı zamanda her şeyi yapabilen tek bir çip olduğundan daha küçük devre kartları ve daha az kabloyla uğraşılıyor.

AR2 Gen 1, Qualcomm’un yeni mobil işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2 gibi WiFi 7’yi destekleyen ilk platformlardan biri. Qualcomm’a göre, telefona bağlanmak için büyük miktarda (5.8Gbps’e kadar) bant genişliği sağlamanın yanında gecikmeyi de 2ms’nin altına düşürmesi açısından önemli.

Qualcomm, ses teknolojisine de güncellemeler getirdi. Yeni S3 Gen 2 Sound ve S5 Gen 2 Sound platformları, kafa izleme özelliğiyle uzamsal ses, oyunlar için daha düşük gecikme süresi ve uyarlanabilir aktif gürültü engellemeye yönelik iyileştirmeler getiriyor. Bu çiplere sahip kulaklıkları 2023’ün ikinci yarısına kadar göremeyeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim