Anlık Bildirim

Radeon RX 7900 XTX'de yeni sorun: 110 derece sıcaklığa ulaşıyor

Geçtiğimiz kasım ayında yeni amiral gemisi RX 7900 XT ve RX 7900 XTX ekran kartlarını duyuran AMD, yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kartlar, 110 derece sıcaklığa ulaşıyor
Radeon RX 7900 XTX sıcaklık sorunu ile karşı karşıya! Tam Boyutta Gör
Almanya merkezli teknoloji sitesi Hardwareluxx, AMD'nin Radeon RX 7900 serisi ekran kartlarında ciddi termal sorunlar yaşadığını ortaya çıktı. Paylaşılan raporlar, özellikle referans kartlarda tespit edilen sorun sebebiyle sıcaklık değerlerinin 110 dereceye ulaştığını gösteriyor.

AMD, sorunu araştırıyor

Bildirilenlere göre AMD'nin RX 7900XTX BBA referans kartlarını test eden Hardwareluxx, bazı modellerde GPU Hot Spot (sıcak nokta) değerinin 110 dereceye kadar ulaştığını gösteren görüntüler paylaştı. Burada bahsedilen GPU Hot Spot sıcaklığı ekran kartı yongası üzerinde en sıcak olan noktayı temsil ediyor. 

Radeon RX 7900 XTX sıcaklık sorunu ile karşı karşıya! Tam Boyutta Gör
Tabloya bakıldığında söz konusu sıcak nokta ve ortalama sıcaklık değerleri arasında 53 dereceye ulaşan bir fark göze çarpıyor. Bu durum 1.000 dolarlık bir ekran kartı için oldukça can sıkıcı diyebiliriz. AMD'nin şu anda sorunu incelediğini söyleyen Hardwareluxx ,yüksek sıcaklık değerlerinin ekran kartı çipseti ve soğutucu plakanın eşit bir şekilde temas etmemesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Görünüşe göre özel soğutucu tasarımları ile satılan RX 7900XTX modellerinde herhangi bir sorun bulunmuyor. Ancak bazı özel modellerin AMD ile ortak referans soğutucu tasarımını kullandığını düşünürsek, sorunun geniş ölçekli olduğunu söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5185 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, RX 7900 XTX ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim