Anlık Bildirim

Reddit, aşı karşıtı bir subredditi kapattı

Sosyal medyaların ve aşı karşıtlarının savaşı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Reddit’in her türlü tartışmaya açık bir platform olduğunu söylene CEO, bu hafta r/NoNewNormal’I kapattırdı.

Reddit, aşı karşıtı bir grubu kapattı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri hastalığı, pandemiyi ve kuralları reddedenler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Aşıların yaygınlaşması ile aşıya karşı çıkan insanlar, seslerini sosyal medyadan duyurmaya devam ediyor. Reddit’in r/NoNewNormal subredditi(alt grubu) da aşı ve pandemi kuralları karşıtları için kurulmuş bir gruptu. Geçtiğimiz günlerde grupta paylaşılan şeyler, Reddit’in kalanında ciddi protestolara yol açtı ve birçok Reddit kullanıcısı grubun kapatılmasını talep etti. Reddit, verdiği karar ile r/NoNewNormal grubunu engellemeye karar verdi. Reddit, bu konuda durmakla kalmadı ve 54 tane gruba ise karantina cezası verdi.

Grubun engellemesinin ardından site içinde ciddi tartışmalar başladı. Geçtiğimiz hafta Reddit’in CEO’su, Reddit’in popüler düşünceye karşı olsa bile her türlü tartışmaya açık olduğunu açıklamıştı. Böyle bir açıklamadan bir hafta sonra bu grubun kapatılması ise dikkat çekici. Birçok subreddit, protesto amaçlı gruplarını gizliye aldı.

Reddit’ten cevap gecikmedi

Pandemi döneminde sosyal medyaların çok uğraştığı sahte bilgiler, şirketlere problem çıkarmaya devam ediyor. Reddit, tepkilerin ardından Reddit’in her ne kadar her türlü tartışmaya açık bir platform olsa da sağlık konusunda biraz daha farklı kuralları olduğunu belirtti. Reddit’e göre r/NoNewNormal, yanlışlığı kanıtlanabilir sağlık bilgileri paylaşarak okurların hayatına ve sağlığına ciddi riskler oluşturuyor. Pandemiye yönelik yanlış bilgilere karşı alınan önlemler devam ettikçe, ifade özgürlüğü hakkında tartışmalar da büyüyor ve pandemi sonrası dünyada da ciddi bir tartışma konusu haline gelecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7027 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
reddit, pandemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim