Anlık Bildirim

Redmi telefonların kutusundan şarj adaptörü kaldırılıyor mu?

Yavaş yavaş akıllı telefon sektöründe adaptörden vazgeçen marka sayısı artmaya başladı. Apple, Samsung, Xiaomi derken Redmi de kutulardan adaptörü kaldırmaya başladı. 

Redmi

Apple’ın iPhone 12 ile birlikte başlayan ve çevreye zarar vermemek adına kutulardan adaptörü kaldıran politikası mobil dünyada hızla yayılıyor. Samsung ve Xiaomi’nin ardından Redmi telefonlarında da benzer bir politika uygulanabilir.

Redmi kutularından adaptör kalkabilir

Dün Hindistan’da satışa sunulan ve Redmi Note 10S modelinin yeniden isimlendirilmiş hali olan Redmi Note 11 SE modelinin kutusundan adaptör çıkmıyor. Bugüne kadar ülkede satılan tüm Redmi telefonlarda adaptör yer alıyordu. Yani ilk kez bir Redmi telefon adaptörsüz satılacak.

Henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için tek seferlik politika mı yoksa devam edecek mi net değil. Bununla birlikte Xiaomi de Mi 11 döneminden bu yana kutulardan adaptörü çıkarmaya başlamıştı. Bu bakımdan özellikle maliyete odaklanan bir marka için adaptör kararı daha düşük maliyet demek.

Üreticilere önemli bir tasarruf sağlayan şarj adaptörü politikası diğer taraftan aksesuar pazarında da yeni bir dönemi başlattı. Bu bakımdan yakın gelecekte daha fazla üreticinin kutudan adaptörü kaldırması oldukça muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim