Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu açıkladı: Warner Bros. Discovery, BluTV'nin tamamını satın aldı

Rekabet Kurumu'ndan bugün yapılan açıklamaya göre BluTV'nin tamamının Warner Bros. Discovery'e satışı onaylandı. BluTV'de yeni dönem başlıyor.                           
Rekabet Kurumu açıkladı: Warner Bros. Discovery, BluTV'ye satıldı Tam Boyutta Gör
Warner Bros, HBO, Max, Discovery ve Eurosport'un çatı şirketi Warner Bros. Discovery, yerli dijital içerik platformu BluTV’yi resmen satın aldı. Rekabet Kurumu, bu satın alımı onayladı.

BluTV, tamamen Warner Bros. Discovery'e satıldı

Warner Bros, Discovery daha önce BluTV’nin yüzde 35 hissesine sahipti. BluTV’nin tamamının Discovery Medya Hizmetleri Ltd. Şti aracılığıyla nihai olarak Warner Bros. Discovery, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Bugüne kadar BluTV’de HBO yapımı, MAX’e özel içerikler, Discovery+ entegrasyonu ve Eurosport kanalları yer alıyordu. Son kararla birlikte BluTV kütüphanesinde ne gibi değişiklikler olacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hepsiburada'nın Premium üyelerine BluTV aboneliği hediye ediliyordu. BluTV kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ'ın BluTV'yi elinden çıkarmasıyla nedeniyle bu kampanya sonlandırılabilir.

HBO Max Türkiye’ye gelecek mi?

HBO Max’in Türkiye’de faaliyete başlaması için planlar yapılmış ancak HBO Max ve Discovery+ platformlarının birleşerek MAX’e dönüştürülmesi kararıyla bu plan ertelenmişti. Warner Bros. Discovery’den 2022 yılında yapılan açıklamada, Türkiye’de yayına başlama planları olmadığı ve MAX platformunun 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacağı ve ilk olarak HBO Max’in hali hazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacağı duyurulmuştu. 2024’ün ilk aylarında olmasa da sonlarına doğru BluTV’nin MAX’e dönüşümünü görebiliriz. Ayrıca HBO Max’in 2022 yılında RTÜK’ten lisans aldığını ve bu lisansın 10 yıllık geçerliliği olduğunu hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4060 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rekabet kurumu, blutv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim