Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu'ndan Martı'ya soruşturma

Rekabet Kurumu, elektrikli scooter girişimi Martı hakkında soruşturma başlattı. Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un iki maddesinin ihlali edip etmediği araştırılacak.

Rekabet Kurumu'ndan Martı'ya soruşturma Tam Boyutta Gör

Bu hafta çeşitli sektörlerdeki teknoloji şirketlerine soruşturma açan Rekabet Kurumu şimdi de elektrikli scooter girişimi Martı’ya soruşturma başlattığını duyurdu. Kurumun web sitesinden duyuru yapıldı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiası nedeniyle soruşturmaya karar verildi. Martı’nın rakipleri dışlayıcı uygulamaları ve rekabeti sınırlayıcı anlaşma, eylem ve kararları incelenecek.

Rekabet Kurumu’nun açıklaması şöyle:

"Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim