Anlık Bildirim

Resident Evil Village'ın ilk hafta satış rakamları açıklandı

Resident Evil Village ilk dört gününde 3 milyon kopya satmayı başardı. İlk hafta satış başarıları anlamında RE3 Remake'i önemli bir farkla geride bırakmayı başardı.

Resident Evil Village'ın ilk hafta satış rakamları açıklandı Tam Boyutta Gör

Capcom'un başarılı oyun serisi Resident Evil satış rakamlarıyla etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü piyasaya sürülen Resident Evil Village oyunu da beklendiği gibi iyi bir performans göstermeyi başardı. RE Village sadece dört gün içerisinde 3 milyon kopya sattı.

Serinin önceki oyunlarıyla karşılaştıracak olursak örneğin geçtiğimiz yıl yayınlanan RE3 Remake oyunu ilk beş gününde 2 milyon kopya satmıştı. Eleştirel anlamda serinin en başarılı oyunlarından olan RE2 Remake ise beş günde 3 milyon kopya satmayı başarmıştı. Son olarak Resident Evil 7 de beş günde 2,5 milyon kopya satmıştı.

Resident Evil Village'ın ilk hafta performansı Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 7 ile benzer seviyede. Bu iki oyunun satış rakamları bu yıl itibarıyla 8 milyona yaklaşmıştı. Eleştirel anlamda beklentileri veremeyen Resident Evil 3 Remake ise 3,6 milyonda kaldı. Resident Evil Village'ın bu anlamda RE2 Remake ve RE7 ile benzer bir performans göstermesi ve önümüzdeki süreçte de hızlı bir şekilde satmaya devam etmesi bekleniyor.

Resident Evil Village PC platformunda da serinin rekorunu kırmayı başarmıştı. Steam'de hafta sonu 106 bin eş zamanlı oyuncu rakamına ulaşan Village, rekorun bir önceki sahibi Resident Evil 2 Remake'i (74 bin eş zamanlı oyuncu) önemli bir farkla geride bırakmayı başardı.

Resident Evil Vilage şu anda PC platformunda 279 TL, PlayStation Store'da 499 TL, Xbox Store'da ise 485 TL'ye satılıyor. Oyunun Metacritic puanı ise 84.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim